Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μεγαλύτερος αντίπαλος του Μάρκο Σίλβα ο κακός του εαυτός»

«Μεγαλύτερος αντίπαλος του Μάρκο Σίλβα ο κακός του εαυτός»
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 - 18:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ενάμιση μήνα πριν απολυθεί από την Γουότφορντ, το μεγάλο θέμα στην Αγγλία ήταν αν ο Μάρκο Σίλβα θα πάρει… μεταγραφή στην Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» έφτασαν την προσφορά τους στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά πήραν αρνητική απάντηση 3 φορές και στράφηκαν στον Σαμ Αλαρντάις.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν άρδην, καθώς πέρα από τα αρνητικά αποτελέσματα της Γουότφορντ επήλθε και ρήξη στις σχέσεις με την ιδιοκτησία της οικογένειάς Πότσο. Το Sky Sports στην ιστοσελίδα του έκανε μια μίνι έρευνα για τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού μιλώντας με ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αποτυπώνεται στον τίτλο: «Ο Μάρκο Σίλβα εκδιώχθηκε από την Γουότφορντ. Αυτός ο χαρισματικός προπονητής έχει μεγαλύτερο εχθρό τον κακό εαυτό του».

Μάλιστα, στο αφιέρωμα μιλάει και ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος επέστρεψε στην Ελβετία και συνεχίζει την καριέρα του στη Σιον, που είπε τα εξής: «Ήταν καταπληκτικά. Κάναμε 17 σερί νίκες. Μπορούσες να καταλάβεις αμέσως ότι πρόκειται για έναν προπονητή με λαμπρό μέλλον. Είναι πανέξυπνος σε τακτικό επίπεδο. Δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Είναι αφοσιωμένος στην δουλειά του. Μοιάζει με ιδιοφυΐα».

Οι τελευταίες δουλειές του Μάρκο Σίλβα δεν είχαν φυσιολογικό φινάλε και αρχίζει να παίρνει την ταμπέλα του εκκεντρικού. Από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έφυγε στα… μαχαίρια, παρότι είχε κατακτήσει το Κύπελλο, από τον Ολυμπιακό αποχώρησε στην προετοιμασία της δεύτερης σεζόν του, την Χαλ δεν μπόρεσε να την σώσει και από την Γουότφορντ απολύθηκε, ενώ έχει σώσει την ομάδα από τον α’ γύρο της Πρέμιερ Λιγκ.

Πάντως, λόγω της μεγάλης αξίας του, ο 40χρονος Πορτογάλος δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα και δη στην Αγγλία, που θέλει να παραμείνει.

Αντικαταστάτης του στην Γουότφορντ είναι ο Χάβι Γκράθια.

Διαβάστε επίσης

Ο Γκράθια στη Γουότφορντ

Ο Γκράθια στη Γουότφορντ

Ο Ισπανός τεχνικός καλύπτει το κενό που δημιουργήθηκε στον πάγκο της αγγλικής ομάδας μετά την αποπομπή του Μάρκο Σίλβα.