Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ, θέαμα και... μοιρασιά (vid)

Γκολ, θέαμα και... μοιρασιά (vid)
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 - 19:51

Ένα από τα καλύτερα ματς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αυτό που έγινε στο Εκατερίνεμπουργκ ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Σενεγάλη. Οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί που είχαν νικήσει στην πρεμιέρα την Κολομβία και την Πολωνία, αντίστοιχα, με το ίδιο σκορ (2-1) αυτή τη φορά αρκέστηκα στον ένα βαθμό. Η μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 2-2 και όλα πλέον είναι ανοικτά στον 8ο όμιλο, μιας και το βράδυ διεξάγεται το ματς ανάμεσα σε Κολομβία και Πολωνία και αν υπάρξει νικητής, θα βάλει… φωτιά στον όμιλο!

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραία μπάλα και «μοιράστηκαν» τις εντυπώσεις. Στο φινάλε η καθεμιά πήγε από έναν πόντο και έφτασαν τους 4 στο 8ο όμιλο με γκολ 4-3 και για τις δύο. Η Σενεγάλη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ με τον Μανέ (11’), για να ισοφαρίσει ο Ινούι (34’) σε 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ανάλογο. Ισορροπημένο ματς με τους Αφρικανούς να επανακτούν το προβάδισμα με το τέρμα που σημείωσε ο Φαγιέ (71’) για το 2-1.

Οι Ασιάτες δεν είχαν πει, όμως, την… τελευταία τους λέξη! Με τη «χρυσή» αλλαγή που ήταν ο Χόντα, να σκοράρει στο 78’ και να διαμορφώνει το 2-2 που δεν άλλαξε ως το φινάλε της αναμέτρησης. Κι άφησε τις δύο ομάδες με το… παράπονο, καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο που θα τις έστελνε, από τώρα, στη φάση των «16». Οι μεν Σενεγαλέζοι διότι είχαν περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, 14-7 και 7-3 στο τέρμα. Οι δε Ιάπωνες καθώς είχαν την κατοχή της μπάλας με 54%-46% και τον έλεγχο του ρυθμού.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Καγκάβα (72’ Χόντα), Χαραγκούτσι (75’ Οκαζάκι), Ινούι (87’ Ουσάμι), Οσάκο.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιαγιέ, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σανέ, Ουαγκέ, Α. Εντιαγιέ (65’ Κουγιατέ), Π. Εντιαγιέ (81’ Εντόι), Γκουέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (86’ Ντιούφ).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (2-2) ανάμεσα σε Ιαπωνία και Σενεγάλη.

Διαβάστε επίσης

Εύκολα η Κολομβία (vid)

Εύκολα η Κολομβία (vid)

Οι Νοτιοαμερικάνοι επικράτησαν με 3-0 της Πολωνίας και την άφησαν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.