Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαλάρα, τριάρα και πρωτιά! (vid)

Μπαλάρα, τριάρα και πρωτιά! (vid)
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 - 19:02

Το ματς της Ουρουγουάης με τη Ρωσία ήταν ντέρμπι στα χαρτιά. Οι δύο ομάδες είχαν κάνει το «δύο στα δύο» στις πρώτες αγωνιστικές, είχαν περάσει και στο μεταξύ τους ματς κρίνονταν η πρώτη θέση. Με τη Ρωσία να αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα.

Αλλά η «Σελέστε» δεν αστειεύονταν και είχε άγριες διαθέσεις. Έκανε… πάρτι στον αγωνιστικό χώρο, νίκησε 3-0 τους διοργανωτές και έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκρισή της, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο.

Έγραψε παράλληλα ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα από το 1998 που περνά από τη φάση των ομίλων σε Μουντιάλ στα νοκ άουτ ματς με το απόλυτο (τρία στα τρία) και χωρίς να δεχθεί γκολ (5-0). Η τελευταία που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν η Αργεντινή, στο Μουντιάλ του 1998.

Η Ουρουγουάη έπαιξε ωραία μπάλα και προηγήθηκε νωρίς, στο 10’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουάρες και στο 23’ έφτασε στο 2-0 με το αυτογκόλ του Τσερίσεφ μετά το σουτ του Λασάλτ! Η «Σελέστε» είχε βάλει ήδη τις βάσεις για τη νίκη και την επικράτηση.

Για να έρθει στο 36’ η αποστολή του Σμόλνικοφ με 2η κίτρινη κάρτα και να τελειώσουν όλα! Με κατοχή μπάλας 56%-44%, η ομάδα του Ταβάρες έλεγξε απόλυτα το ματς και κράτησε άνετα το προβάδισμα που της έδωσε την πρωτιά στον όμιλο.

Στο φινάλε (90’) ο Καβάνι με κοντινό πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη πρωτιάς των Ουρουγουανών που έδειξαν πώς είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα και σίγουρα, από αυτές που κανείς δεν θέλει για αντίπαλο στα νοκ άουτ ματς!

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Κοάτες, Γοδίν, Κάσερες, Τορέιρα, Νάντες (73’ Ροντρίγκες), Μπετανκούρ (62’ Ντε Αρασκαέτα), Λασάλτ, Σουάρες, Καβάνι (90’+3 Γκόμες).

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερίσεφ): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι (46’ Κουζιάεφ), Σαμέντοφ, Αλ. Μιραντσούκ (60’ Σμολόφ), Τσερίσεφ (38’ Φερνάντες), Τζιούμπα.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης που έγινε στη Σαμάρα.

Διαβάστε επίσης

Εύκολα η Κολομβία (vid)

Εύκολα η Κολομβία (vid)

Οι Νοτιοαμερικάνοι επικράτησαν με 3-0 της Πολωνίας και την άφησαν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.