Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Λεγανές

Το προφίλ της Λεγανές
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018 - 08:38

Η ομάδα από την ευρύτερη περιφέρεια της Μαδρίτης είναι η αποψινή αντίπαλος των «ερυθρολεύκων». Προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά, καθώς πέρσι εξασφάλισε με σχετική άνεση την παραμονή. Επιπλέον έφτασε ως τα ημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου, αποκλείοντας στα προημιτελικά της Ρεάλ με νίκη 2-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (σ.σ.: εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς με 1-0).

Μια ομάδα που έχει… ιστορία με τον Ολυμπιακό. Πριν από κάτι παραπάνω από ενάμισι χρόνια ο Δημήτρης Σιόβας πήγε από τον Ολυμπιακό στη Λεγανές, για να ακολουθήσει το καλοκαίρι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο την αντίθετη πορεία και να βρεθεί από τη Μαδρίτη στον Πειραιά.

Νέα σελίδα στον πάγκο

Με τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο στον πάγκο πλέον η Λεγανές. Μετά από τη θητεία του στην Αγγλία, ο Αργεντινός τεχνικός επέστρεψε στη La Liga και θα κοουτσάρει την τρίτη ομάδα μετά τη Βαλένθια και την Αλαβές. Το όνομά του είχε ακουστεί στο παρελθόν και για τους «ερυθρολεύκους», πριν ο 47χρονος τεχνικός πάει στο Νησί. Στις 2 Ιουνίου ανέλαβε την ισπανική ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο για ένα χρόνο.

Το... ελληνικό στοιχείο

Εκτός από τον Δημήτρη Σιόβα υπάρχουν κι άλλοι παίκτες της ισπανικής ομάδας που έχουν θητεύσει στην Ελλάδα. Όπως ο Μαροκινός Ναμπίλ Ελ Ζαρ που είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Μην ξεχνάμε και τον Ιβάν Κουέγιαρ, τον έμπειρο τερματοφύλακα το όνομα του οποίου «έπαιξε» αρκετά τη φετινή μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν προχώρησε.

Προετοιμασία και φιλικά

Πριν από τον Ολυμπιακό, η ισπανική ομάδα έπαιξε τρία φιλικά παιχνίδια. Ωστόσο νίκησε μόνο το ένα. Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αλκορκόν, όπως και με την Αλαβές (1-1) στις 25 Ιουλίου. Τρεις ημέρες μετά, στις 28 Ιουλίου, αναμετρήθηκε με την Ράγιο Μαχανταχόντα, την οποία και νίκησε 3-0.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΛΕΓΑΝΕΣ

Τερματοφύλακες

Χον Άντερ Σεράντες (29)

Άλβαρο Κορτές (20)**

Νταβίντ Τεχέρο (22)**

Αμυντικοί

Χουανφράν (29)

Ουνάι Μπουστίνθα (26)

Τζόναθαν Σίλβα (24)

Ραούλ Γκαρθία (29)

Μάουρο Ντος Σάντος (29)

Εζεκίελ Μουνιόθ (27)

Δημήτρης Σιόβας (29)

Ροντρίγκο Ταρίν (22)

Μέσοι

Ζεράρ Γκουμπάου (23)

Ναμπίλ Ελ Ζαρ (31)

Ρούμπεν Πέρεθ (29)

Φακούντο Γκαρσία (18)

Χαβιέ Αβιλές (21)**

Ράουλ Σάντσεθ (21)**

Κλεάντρο Λέσι (19)**

Επιθετικοί

Ντιέγκο Ρολάν (25)

Γκουίντο Καρίγιο (27)

Ντάνι Οχέδα (23)

Χακόμπο Αλκάλδε (21)**

Γουίλιαμ Ντε Καμάργκο (19)**

** Παίκτες από την Ακαδημία

Διαβάστε επίσης

Στην Καλλιθέα η Λεγανές (vid)

Στην Καλλιθέα η Λεγανές (vid)

Στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση η ισπανική ομάδα πριν το φιλικό με τον Ολυμπιακό.