Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος εποχής ή προειδοποίηση από τον Μέσι;

Τέλος εποχής ή προειδοποίηση από τον Μέσι;
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 - 23:25

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της Καταλονίας RAC1, ο Λιονέλ Μέσι είπε στον Ρόναλντ Κούμαν ότι βλέπει το μέλλον του πιο πολύ εκτός παρά εντός Μπαρτσελόνα.

Σίγουρα έχει παίξει ρόλο σε αυτό, η πρόσφατη ήττα με το ιστορικό 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου. Μήπως, όμως, αυτό το στραπάτσο είναι απλά η αφορμή;

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι επιλογές που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα σε παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ είναι, εν πολλοίς, αποτυχημένες.

Μετά τα πρώτα… άντα και σε αυτό το επίπεδο, είναι δύσκολο ένας παίκτης να παλεύει ουσιαστικά μόνος του. Η περίφημη ανανέωση δεν έγινε ούτε εφέτος, ούτε πέρσι, ούτε γενικώς!

Τρανό παράδειγμα η μεταγραφή του Γριεζμάν, που αποκτήθηκε για να δώσει ανάσες στον Μέσι και να τον βοηθήσει στην πολύ δύσκολη σεζόν αλλά δεν τα κατάφερε παρότι ήρθε με περγαμηνές και πολύ δυνατές σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πως λοιπόν να βλέπει τον εαυτό του πιο πολύ… εντός ομάδας ο Μέσι; Αφού είναι απελπιστικά μόνος του. Άπαντες έχουν μελετήσει το παιχνίδι του, τον τρόπο που κινείται. Τον ξέρουν. Δεν γίνεται εν έτη 2020 να περιμένουν έναν ποδοσφαιριστή να κάνει τα πάντα.

Ενδεχομένως αυτή η δήλωση να είναι η τελευταία προειδοποίηση στην ηγεσία των Καταλανών, να σοβαρευτεί, να δει τα πράγματα πιο… σύγχρονα, να αποκτήσει ορθολογικό πλάνο και να κάνει κινήσεις ουσίας για να βοηθήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου (για πολλούς) να αποδώσει.

Διαβάστε επίσης