Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Champions League: Λίβερπουλ με άγχος, Μπάγερν Μονάχου με περίπατο

Champions League: Λίβερπουλ με άγχος, Μπάγερν Μονάχου με περίπατο
Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 - 23:58

Σε Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου κατέληξαν τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League. Σε ένα παιχνίδι που η Λίβερπουλ είχε τρία δοκάρια, η Ίντερ κέρδισε μέσα στο «Anfield» με 1-0 με γκολ του Μαρτίνες, αλλά οι «κόκκινοι» πήραν την πρόκριση. Στο άλλο παιχνίδι, η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε τη Σάλτσμπουργκ με 7-1!

Στην Αγγλία, η Ίντερ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στο «Anfield», αλλά οι «κόκκινοι» πήραν την πρόκριση, μιας και είχαν νικήσει 2-0 στο Μιλάνο πριν από τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, στο παιχνίδι αυτό η Λίβερπουλ είχε 3 δοκάρια: Στο 30’ με τον Μάτιπ, στο 52’ και στο 76’ με τον Σαλάχ!

Η Ίντερ σκόραρε στο 62’ με φανταστικό σουτ του Μαρτίνες έξω από την περιοχή, με την μπάλα να παίρνει εξωτερικά φάλτσα και να καταλήγει στο απέναντι παραθυράκι του Άλισον. Όμως, η αποβολή του Σάντσες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63’ της στέρησε τη δυνατότητα να παλέψει με περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση. Τεράστια ευκαιρία με τον Ντίας στο 90’ να αποφύγει την ήττα, αλλά ο Βιντάλ έσωσε το γκολ με υπερπροσπάθεια!

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (65’ Χέντερσον), Τζόουνς (65’ Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (83’ Ντίας).

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Βράι (46’ Ντ’ Αμπρόσιο), Μπαστόνι, Ντάμφρις (75’ Νταρμιάν), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς (75’ Γκαλιαρντίνι), Βιντάλ, Τσαλχάνογλου (83’ Βεσίνο), Σάντσες, Μαρτίνες (75’ Κορέα).

Ασυγκράτητη η Μπάγερν με σούπερ Λεβαντόφσκι!
Στο Μόναχο, η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη δύναμης, διαλύοντας τη Σάλτσμπουργκ με 7-1. Έτσι, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση με συνολικό σκορ 8-2, μετά το 1-1 στον πρώτο αγώνα.

Ο Λεβαντόφσκι έκανε χατ τρικ, σκοράροντας με πέναλτι στο 12’ και στο 21’ και με σουτ στο 23’. Ο Γκνάμπρι στο 31’ και ο Μίλερ στο 54’ και στο 83’ πέτυχαν τα άλλα γκολ της γερμανικής ομάδας.

Η Σάλτσμπουργκ είχε μπει εξαιρετικά στον αγώνα με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στα τρία πρώτα της αναμέτρησης, αλλά δεν έφτανε. Σκόραρε στο 70’ με δυνατό σουτ του Κιάεργκααρντ στο 70’.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Σίλε (66’ Νιανζού), Ερναντέζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κομάν, Κίμιχ, Μουσιάλα (66’ Ρόκα), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι.

Σάλτσμπουργκ: Κεν, Κρίστενσεν, Σολέτ (46’ Πιατκόφσκι), Βομπέρ, Ούλμερ, Καμαρά (66’ Τιζανί), Σέιβαλντ (46’ Σούσιτς), Καπάλδο, Αάρονσον, Αντεγέμι (62’ Σέσκο), Ανταμού (61’ Κιάεργκααρντ).

Διαβάστε επίσης