Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «Βασιλιά» της (video)

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «Βασιλιά» της (video)
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 13:07

Συνεχίζεται η κοσμοσυρροή στο γήπεδο της «Σάντος» για το ύστατο χαίρε στον Πελέ, τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Στη Βραζιλία ξημερώνει, έχουν περάσει περί τις 20 ώρες από την έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος αλλά ο κόσμος δεν σταματά να μπαίνει στο Βίλα Μπελμίρο. Όλοι θέλουν να πουν ένα τελευταίο αντίο στον Βασιλιά του ποδοσφαίρου, στον ήρωά τους, τον Πελέ.

Άντρες, γυναίκες, παιδιά, άνθρωποι που με τα βίας μπορούν να περπατήσουν, άνθρωποι με αναπηρία.

Από χθες το πρωί, ο κόσμος δε σταμάτησε ποτέ να συρρέει έξω από το γήπεδο που μεγαλούργησε. Όλοι έπαιρναν θέση σε μία ατελείωτη ουρά και περίμεναν υπομονετικά να μπουν.

Άλλοι κρατούσαν φανέλες του… Άλλοι κρατούσαν σημαίες… Άλλοι φωτογραφίες του. Όλοι ήταν συγκινημένοι. Μικροί και μεγάλοι… Ήταν ο Βασιλιάς τους. Και θα είναι για πάντα…

Το πανό που δεσπόζει στις κερκίδες γράφει «ζήτω ο Βασιλιάς».

Το νούμερο 10 της Σάντος, αναφέρει ένα άλλο λίγο πιο δίπλα. Παρά το αίτημα της οικογένειας, η ομάδα αποφάσισε να μην αποσύρει τη φανέλα με το 10, σεβόμενη την επιθυμία του ίδιου του Πελέ πριν λίγα χρόνια.

Τα στεφάνια από όλον τον πλανήτη στη μνήμη του Βραζιλιάνου θρύλου είναι αμέτρητα.

Ο σωσίας του Πελέ βγάζει φωτογραφίες έξω από το γήπεδο με τον κόσμο. Τα περισσότερα σχόλια, όμως, έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες εντός του Βίλα Μπελμίρο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πόζαρε για μία σέλφι, δίπλα στο φέρετρο του Πελέ… Κάτι που έκανε και με ένα πλατύ χαμόγελο και η οικογένεια του Βραζιλιάνου θρύλου.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 3 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσει η τελευταία βόλτα του Πελέ στους δρόμους του Σάο Πάολο.

Η σορός θα περάσει μπροστά και από την κατοικία της 100 ετών μητέρας του, Σελέστε.

Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου θα ταφεί στο Memorial Ecumênica, ένα 14όροφο κτήριο με θέα το γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος. Από την τελευταία του κατοικία, ο Πελέ θα μπορεί να ατενίζει για πάντα την πρώτη του αγάπη.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Απεβίωσε ο Βιάλι...

Απεβίωσε ο Βιάλι...

Θλίψη, «έφυγε» στα 58 του χρόνια, από καρκίνο, ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου.