Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Champions League Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η φορά η Μπαρτσελόνα

Champions League Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η φορά η Μπαρτσελόνα
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 22:31

Μπροστά σε 33 χιλιάδες θεατές στο Φιλιπς Στάντιον του Αϊντχόφεν, η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το δεύτερο Champions League της ιστορίας της, ύστερα από μια επική ανατροπή κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με Πάγιορ, η οποία έκλεψε την μπάλα και έπιασε ένα δυνατό σουτ αιφνιδιάζοντας την Πανιός.

Σε ακόμα μία αντεπίθεσή της στο 37, η γερμανική ομάδα κατάφερε να σκοράρει και πάλι, με το τρίτο γκολ της Ποπ στην διοργάνωση.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως πήρε άλλη τροπή. Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά, η Χάνσεν βρήκε αμαρκάριστη την Γκιγιάρο η οποία μείωσε σε 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 50, η ίδια παίκτρια μπήκε ως τρέιλερ στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Μία πρώην παίκτρια της Βόλφσμπουργκ, η Φριντολίνα Ρόλφο, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της αντίπαλης άμυνας, έκανε την ολική ανατροπή για την Μπαρτσελόνα, ανεβάζοντας την πρωταθλήτρια Ισπανίας στην κορυφή της Ευρώπης.

Πηγή: Megatv.com

Διαβάστε επίσης

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Παρά τα επεισόδια των οπαδών της, η Χάβρη νίκησε την Ντιζόν και ανέβηκε στη πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Το Μάντσεστερ μετακομίζει το απόγευμα στο Γουέμπλει, όπου για πρώτη φορά θα αναμετρηθούν σε τελικό κυπέλλου οι συμπολίτισσες Σίτι και Γιουνάιτεντ.

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα (video)

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα (video)

Στον τελικό-γιορτή που διοργάνωσε η Κύπρος, με το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, η Ομόνοια νίκησε 1-0 την ΑΕ Λάρνακας και κατέκτησε το Κύπελλο. Στην Ιταλία το τρόπαιο πήγε στην Ίντερ, ενώ στην Αγγλία, η Μπράιτον απέσπασε σημαντικό βαθμό από την Μάντσεστερ Σίτι.