Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 - 13:35

Ιδού το νέο παιδί θαύμα της Βραζιλίας. Στα 18 του χρόνια ο Έντρικ συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη Σελεσάο στον πρώτο του αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους μέσα στο Γουέμπλεϊ. Χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία και υποχρέωσε την Αγγλία στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από 3,5 χρόνια.

Έξι δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Μπαουμγκάρτνερ πέτυχε σε βάρος της Σλοβακίας το πιο γρήγορο γκολ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η Αυστρία νίκησε με 2-0, αλλά όλοι θα θυμούνται το ρεκόρ.

Πολύ περισσότερο επειδή άντεξε λίγες ώρες αργότερα. Ο Βιρτς σκόραρε απέναντι στη Γαλλία μετά από 7 δευτερόλεπτα και δεν ξανάγραψε την ιστορία. Η Γερμανία πάντως νίκησε τους τρικολόρ, καθώς στο 49’ ο Χάβερτς πέτυχε ένα ακόμα τέρμα για το τελικό 2-0.

Στο MLS ο Αλέξανδρος Κατράνης έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με τη Ρεάλ Σολτ Λέικ έβαλε ένα φανταστικό γκολ στο 76’. Με αυτό η ομάδα της Γιούτα νίκησε μέσα στο Βανκούβερ, που είχε προηγηθεί με τον Κρέιλαχ στο 33’. Αλλά η Ρεάλ είχε ισοφαρίσει με τον Χούλιο έξι λεπτά πριν ο Κατράνης σημειώσει το νικητήριο γκολ.

Παλιές δόξες της Λίβερπουλ και του Άγιαξ έπαιξαν στο Άνφιλντ για να τιμήσουν τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, που δίνει μάχη με τον καρκίνο και ήθελε έστω μια φορά να καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ. Το έκανε και είδε τον Άγιαξ να προηγείται με δυο γκολ του Μπέριχτερ και του Μουσάμπα, όμως στη συνέχεια οι Reds ανέκαμψαν και μείωσαν με τον Βινιάλ, που πήγε και αγκάλιασε τον Έρικσον.

Διαβάστε επίσης