Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα (video)

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα (video)
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 00:08

Ο Ρόδρι άνοιξε το σκορ για την Ισπανία με πέναλτι στο φιλικό με τη Βραζιλία, με τον Ντάνι Όλμπ να κάνει σμπαράλια την άμυνα των φιλοξενούμενων και να γράφει το 2-0. Από το πουθενά, η Βραζιλία ισοφάρισε με τον Ροντρίγκο ύστερα από το λάθος του Σιμόν. Στο 50′ το άστρο του 17χρονου Έντρικ έλαμψε ξανά, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με δυνατό σουτ. Ο Ρόδρι έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Ρόχα από την άσπρη βούλα, ωστόσο την τελευταία λέξη είπε η Σελεσάο, που ισοφάρισε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Πακετά.

Στη Φρανκφούρτη η Ολλανδία προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με το Φέρμαν, όμως με εξίσου θεαματικό τρόπο ισοφάρισαν οι Γερμανοί με τον Μίτελστατ. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Φίλκρουγκ χάρισε τη 2η φιλική νίκη μέσα σε λίγες ημέρες για την Μάνσαφτ, που δείχνει πως… επιστρέφει.

Στο Γουέμπλεϊ ο Γιούρι Τίλεμανς θα νικήσει τον εκτός θέσης Πίκφορντ και θα κάνει το 1-0 για το Βέλγιο. Παρά την ισοφάριση των Άγγλων από το πέναλτι του Τόνεϊ, ο Τίλεμανς ξανά, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Λουκάκο θα παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων. Εκεί που όλα έδειχναν δεύτερο κάζο των Άγγλων, έρχεται ο Μπέλινγκαμ για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στη Μασσαλία, η Χιλή ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με τον Νούνες στο 6ο λεπτό. Μετά τις φωνές του Ντεσάν, οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Φοφανά στο 18 και επτά λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή με την κεφαλιά του Κόλο Μουανί. Ο επιθετικός της Παρί έδωσε την ασίστ στον Ζιρου στο 72′ για το 3-1 με τους Χιλιανούς απλά να μειώνουν με τον Οσόριο.

Στο Λος Άντζελες, η Κόστα Ρίκα αιφνιδίασε την Αργεντινή με το γκολ που πέτυχε ο Ουγκάλδε. Ο Ντι Μαρία, όμως, ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ, ενώ και στη συνέχεια με ο Μακάλιστερ πραγματοποίησε το 2-1. Το τελικό Αργεντινή – Κόστα Ρίκα 3-1 διαμόρφωσε ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 77′.

Οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν την πρόκριση στα τελικά του Euro για 4η συνεχόμενη φορά παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκούντμουνσον στο 30′. Στο 54′ ο Τσυγκάνκοφ με δυνατό σουτ και μισή ώρα αργότερα ο Μούντρικ έκαναν το 2-1, στέλνοντας την ομάδα τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Εκεί που θα δώσουν το παρών και οι Πολωνοί. Ο Βόιτσεχ Σέζνι απέκρουσε την εκτέλεση του Ντάνιελ Τζέιμς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και πήρε την πρόκριση για 5η διαδοχική φορά.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης