Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕΣΙας

ΜΕΣΙας
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 - 03:16

Σε ένα ματς με εκπληκτικό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3, με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ τρικ.

Οι «μπλαουγκράνα», προηγήθηκαν νωρίς με τον Ινιέστα στο 7’ ύστερα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μέσι. Η Ρεάλ, αντέδρασε με το πέρασμα ενός τετάρτου και με… δράστη έναν άλλο Αργεντινό, τον Ντι Μαρία να «σερβίρει» και τον Μπενζεμά να σκοράρει, ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 2-1 (20’ και 24’). Λίγο πριν το ημίχρονο όμως και συγκεκριμένα στο 42’, ο αστέρας της Μπάρτσα ισοφάρισε σε 2-2.

Το δεύτερο μέρος, σημάδεψαν δύο λάθη του διαιτητή της αναμέτρησης, Μαγιένκο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ανατράπηκε έξω από την περιοχή του Βαλντές από τον Αλβες όμως ο άρχοντας του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πορτογάλος επιθετικός, δεν αστόχησε κι έκανε το 3-2 στο 55’. Δέκα λεπτά περίπου αργότερα, ο άρχοντας του αγώνα, διπλασίασε τα σφάλματά του στην απέναντι εστία αυτή την φορά. Ο Νεϊμάρ, ανατράπηκε στο 63’ από την… αύρα του Σέρχιο Ράμος ο οποίος σαν τελευταίος αμυντικός αποβλήθηκε. Ο Λιονέλ Μέσι στο 65’, ευστόχησε κι αυτός με την σειρά του ισοφαρίζοντας εκ νέου για την Μπαρτσελόνα. Στο 82’, οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι αυτή την φορά πεντακάθαρο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, δεν έχασε την ευκαιρία, ευστόχησε, πέτυχε χατ τρικ και ολοκλήρωσε την ανατροπή μέσα στην έδρα της «βασίλισσας».

Με την νίκη της αυτή στο πιο χορταστικό ίσως Clasico των τελευταίων ετών, η Μπαρτσελόνα πλησίασε στον ένα βαθμό από την κορυφή όπου συγκατοικούν Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Ντιέγκο Λόπεθ, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (90’ Μοράτα), Ντι Μαρία (85’ Ισκο), Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (66’ Βαράν).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μαρτίνο): Βίκτορ Βαλντές, Ζόρντι Αλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Νεϊμάρ (69’ Πέδρο), Μέσι, Φάμπρεγας (78’ Σάντσες).

Διαβάστε επίσης