Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραμένει «βασίλισσα»

Παραμένει «βασίλισσα»
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 - 02:15

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Σάλκε να πάρει στο Γκελζεκίρχεν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην κάτοχο του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» πήρε την νίκη με 2-0, αποτέλεσμα που την φέρνει ουσιαστικά από τώρα στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το σκορ άνοιξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά στο 26’, βάζοντας έτσι τέλος στην «στειρότητα» των τριών τελευταίων αγώνων. Ο Πορτογάλος επιθετικός, έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση αφού ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε από τον Μαρσέλο στο 79’ αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα πήρε την μπάλα από τον «CR7» έπειτα από ένα κλασικά του… σόλο.

Αξιοπρεπή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «βασιλικοί μπλε» οι οποίοι δεν φοβήθηκαν το ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες ενώ είχαν και δοκάρι λίγα λεπτά πριν ο Βραζιλιάνος μπακ της Ρεάλ «τελειώσει» ουσιαστικά το ματς. Αξιος πάντως συγχαρητηρίων, ήταν και ο νεαρός τερματοφύλακας της Σάλκε, Βέλενροϊτερ ο οποίος πραγματοποίησε κάποιες δύσκολες επεμβάσεις κρατώντας το αποτέλεσμα σε χαμηλό επίπεδο.

ΣΑΛΚΕ (Ντι Ματέο): Βέλενροϊτερ, Νάστασιτς, Μάτιπ, Χέβεντες, Αόγκο, Μπόατενγκ, Νοϊστέντερ (57’ Κίρχοφ), Χέγκερ (80’ Μέγερ), Ουτσίντα, Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελααρ (33’ Πλάτε).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρσέλο, Πέπε, Βαράν, Καρβαχάλ (82’ Αρμπελόα), Λούκας Σίλβα, Κρόος, Ισκο (85’ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (78’ Τσιτσαρίτο).

Το αήττητο στην φετινή διοργάνωση κατάφερε να σώσει η Πόρτο η οποία έφυγε με μια σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Βασιλεία, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Οι Ελβετοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Γκονζάλες να δέχεται την εκπληκτική μπαλιά από τον Φράι μόλις στο 11’, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Στην ίδια φάση ωστόσο, τραυματίστηκε και αποχώρησε μερικά λεπτά αργότερα από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία ουσιαστικά για τους γηπεδούχους στο ματς καθώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε ένας επιθετικός «μονόλογος» των Πορτογάλων. Επειτα από ένα ακυρωθέν –σωστά- γκολ σαν οφσάιντ και ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε, πέτυχαν τελικά το εκτός έδρας γκολ με πέναλτι στο 79’ με τον Ντανίλο, κάνοντας τον επαναληπτικό στο «Ντραγκάο» ευκολότερη υπόθεση.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σαφάρι, Σάμουελ, Σούτσι, Τσάκα, Ζούφι, Ελ Νενί, Φράι, Γκονζάλες (25’ Καλά), Γκάσι (83’ Χαμουντί), Στρέλερ (63’ Εμπολό).

ΠΟΡΤΟ (Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Αλεξ Σάντρο, Μαρκάνο, Μαϊκόν, Ντανίλο, Κασεμίρο, Εκτορ Ερέρα, Ολιβερ Τόρες (68’ Ρούμπεν Νέβες), Μπραχίμι (61’ Κουαρέσμα), Τέγιο (81’ Κιντέρο), Τζάκσον Μαρτίνες.

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος ο Ζοζούλια

Αμφίβολος ο Ζοζούλια

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής για την Ντνίπρο, αφού οι Ζοζούλια και Σελέζνεφ είναι αμφίβολοι.

«Έχει γρήγορους παίκτες»

«Έχει γρήγορους παίκτες»

Ο Ματέους γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό και λέει ότι ίσως ο Ναός αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα.