Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι

Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι
Κυριακή, 3 Μαΐου 2015 - 21:53

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Την επιστροφή της στην κορυφή της Premier League πραγματοποίησε η Τσέλσι. Οι «μπλε» του Λονδίνου με τη νίκη τους επί της Κρίσταλ Πάλας με 1-0 χάρη σε γκολ του κορυφαίου στο ματς Αζάρ και πανηγύρισαν την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ολοκλήρωσε αήττητη τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, παραχωρώντας μόλις 43 ισοπαλίες, με τον Πορτογάλο τεχνικό να φτάνει σ’ ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του, αφού σε 26 εντός έδρας ματς με Λονδρέζικες ομάδες δεν έχει ήττα.

Οι Μπλε με τους 83 βαθμούς έφτασαν στον τέταρτο τίτλο τους στην Premier League τα δέκα τελευταία χρόνια, με τον Πορτογάλο προπονητή να πανηγυρίζει τον τίτλο του τίτλο στο Νησί, όλους ως τεχνικός της Τσέλσι!

Ο Εντέν Αζάρ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 45', σκοράροντας με κεφαλιά παίρνοντας το... ριμπάουντ σε εκτέλεση πέναλτι που απέκρουσε ο Σπερόνι.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Κουαδράδο (46' Μίκελ), Γουίλιαν (85' Ζούμα), Αζάρ (90'+ 2' Φιλίπε Λουίς), Ντρογκμπά

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Μαριάπα (60' Κέλι), Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Πάντσεον (70' Σανογκό), ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Ζαχά, Ματς (60' Μάρεϊ), Μπολάσι.

Διαβάστε επίσης

Εάν το πάρει, φεύγει...

Εάν το πάρει, φεύγει...

Ο Αντρέα Πίρλο τόνισε πως θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους, εφόσον η «Μεγάλη Κυρία» κατακτήσει το Champions League.

Χωρίς Μπενζεμά στην Ιταλία

Χωρίς Μπενζεμά στην Ιταλία

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Καρίμ Μπενζεμά στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους.

Πεντάρα με Σάμαρη

Πεντάρα με Σάμαρη

Ο Έλληνας μέσος έπαιξε βασικός για 76’ στο άνετο 5-0 της Μπενφίκα επί της Ζιλ Βιθέντε...

Το πήρε ο Μασάντο

Το πήρε ο Μασάντο

Ο Πάουλο Μασάντο κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα, τούτη τη φορά με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.