Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα για τη Μακεδονία

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα για τη Μακεδονία
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018 - 11:09

Θεσσαλονίκη

Kάλεσμα σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ απευθύνουν μέσω διαδικτύου δύο ομάδες στο facebook.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 1η Ιουλίου, στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στις 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ' όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Πηγή: voria.gr

Κρήτη

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ηράκλειο.

Το ραντεβού δίνεται για την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 το απόγευμα, για τους κατοίκους του Ηρακλείου αλλά και του Λασιθίου, ενώ την ίδια ώρα στα Χανιά προγραμματίζεται συλλαλητήριο όπου θα συμμετάσχουν πολλοί από το Ρέθυμνο!

"Μία ομάδα ενεργών πολιτών του Ηρακλείου καλεί όλους τους πολίτες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Μία ομάδα ανθρώπων, ενεργοί πολίτες, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα αρχικά μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας. Δεν είμαστε, δεν στηριζόμαστε και δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα, είμαστε απλοί πολίτες του Ηρακλείου.
Η συντονιστική ομάδα του συλλαλητηρίου του Ηρακλείου είναι ανοιχτή προς όποιον φορέα, πολιτιστικό σύλλογο ή πολίτη επιθυμεί να βοηθήσει στην αρτιότερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου", αναφέρει ανακοίνωση στο facebook.

Πηγή:ekriti.gr

Γρεβενά

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το απόγευμα της Παρασκευής 29/6, στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απόστολος Παπαδημητρίου και συντονιστής ο ο καθηγητής Γιάννης Νικολαϊδης.
Μίλησαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καναβός, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Ταταρίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ.

Να τονίσουμε πως το πλήθος εψαλε τον Εθνικό Ύμνο για τους 2 κρατούμενους Έλληνες Στρατιωτικούς στις Τουρκικές φυλακές, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτριο Κούκλατζη.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης