Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση η ΝΔ με αιχμή Σκοπιανό και μεταναστευτικό

Κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση η ΝΔ με αιχμή Σκοπιανό και μεταναστευτικό
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018 - 09:28

Φουλ επίθεση σε όλα τα θέματα στα οποία θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην πολιτική διαχείριση τους εξαπολύει η ΝΔ. Στο στόχαστρο της είναι και ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος ο οποίος μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο του κόμματος του απείλησε για μια φορά ακόμη ότι θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση εφόσον έρθει στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία για τα Σκόπια.

«Αν τα εννοούσε αυτά, είχε την ευκαιρία να το κάνει υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ για το σκοπιανό» δήλωσε στα «Παραπολιτικά» στέλεχος της Πειραιώς. «Δεν το έκανε και την άλλη μέρα έφυγαν για τις Πρέσπες Τσίπρας και Κοτζιάς για να υπογράψουν τη συμφωνία. Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έβαλαν το στυλό στα χέρια τους. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν πείθουν ούτε τους λιγοστούς εναπομείναντες ψηφοφόρους και στελέχη των ΑΝΕΛ.»

Προβάδισμα
Δικαίωση της στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκοπιανό θεωρούν στην Πειραιώς και ιδιαίτερα την απόφαση του η ΝΔ να μην ψηφίσει τη συμφωνία ούτε ως Αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση. Αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Στις 14,1 μονάδες αυξήθηκε το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 36,7% έναντι 22,6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα».Τρίτο κόμμα με 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, 6,8% το ΚΚΕ, 3,2% η Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση». Όσον αφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών τα ποσοστά των πολιτών που βλέπουν αρνητικά την συμφωνία ανά περιοχές ξεκινούν από 60% και φτάνουν έως το 83% στην Μακεδονία Το 57% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ενώ το 25% έχει θετική άποψη.

Το Σκοπιανό
Αναμένεται να κλιμακωθεί η πολιτική αντιπαράθεση για το σκοπιανό. Σχετικά με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για έξι μήνες στα 5 νησιά που σηκώνουν το βάρος των πολιτικών προσφύγων και μεταναστών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι ήταν ένα μέτρο που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, παρόλο που είχε πιεστεί, το είχε αποφύγει. Επίσης ήταν τόσο άδικο που η ΝΔ είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή την εξαίρεση των 5 νησιών από την αύξηση του ΦΠΑ αλλά η κυβέρνηση την είχε απορρίψει αν και το κόστος φτάνει μόλις στα 15 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για «τραγική ανεπάρκεια και ανικανότητα σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος».

Το μεταναστευτικό
Όσον αφορά στο ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΝΔ θεωρεί ότι αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά είναι ακόμη εξαιρετικά ασαφείς οι στοχεύσεις του όπως και το πως θα εφαρμοσθεί αυτή η συμφωνία. «Λέει για παράδειγμα το ανακοινωθέν ότι σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή και στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν σε εθελοντική βάση κάποια κέντρα φιλοξενίας κλειστού τύπου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» αναφέρουν κομματικές πηγές. Προκύπτουν όμως ερωτήματα:


● Εχει δεχθεί η κυβέρνηση να γίνουν νέα κέντρα στην χώρα μας κι αν ναι που; Στα νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα;
● Θα βελτιωθούν τα υφιστάμενα κέντρα; Και αν ναι με ποια χρηματοδότηση, όταν τίποτα ακόμη δεν έχει προβλεφθεί γι αυτό το σκοπό από την χθεσινή Σύνοδο;

*Εχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις ο κ.Τσίπρας δεδομένου ότι η Γερμανία φέρεται να έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες με πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα;

«Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι αυτή η συμφωνία, το σημαντικό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθεί η χώρα μας με επιπλέον αριθμό μεταναστών -γιατί κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι δεν το αντέχει- και δεύτερον ότι όλες οι νέες εγκαταστάσεις ή η βελτίωση των υφισταμένων θα γίνουν αποκλειστικά με κοινοτική χρηματοδότηση» τονίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης