Ντουντούκα
Γυρίσαμε σπίτι μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στους 74 οι ταυτοποιημένοι νεκροί - 14 οι αγνοούμενοι

Στους 74 οι ταυτοποιημένοι νεκροί - 14 οι αγνοούμενοι
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 - 09:14

Οκτώ μέρες μετά την πρωτοφανή τραγωδία που χτύπησε την Ανατολική Αττική και η εικόνα για ορισμένες σημαντικές πτυχές της παραμένει θολή. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς δεν δίνονται από τις Αρχές φωτογραφίες για τα πρόσωπα που αγνοούνται.

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70 και οι αγνοούμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα. H προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 59 ταυτοποιημένες σορούς και 25 αγνοουμένους.

Αναλυτικά η ενημέρωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα: «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.»

Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες περιλαμβάνει 43 ενήλικες και ένα παιδί. Την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

Μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν στις ΜΕΘ 11 άτομα. Το απόγευμα της Δευτέρας μια γυναίκα εισήχθη στην Εντατική του «Γ.Γεννηματάς», καθώς η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς και ΚΑΤ.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης