Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωτιές και μολότοφ στα Εξάρχεια

Φωτιές και μολότοφ στα Εξάρχεια
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 20:56

Σκηνικό έντασης επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα Εξάρχεια καθώς αντιεξουσιαστές εκσφενδόνισαν μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ νωρίτερα έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας έκανε ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους έκαναν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και χρήση δακρυγόνων.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ έστησαν οδοφράγματα, ενώ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές με σιδηροτροχό έκοψαν την πύλη του Πολυτεχνείου.

Οκτώ προσαγωγές

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: tanea.gr

Photo Credit: INTIME NEWS

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στο Ιόνιο

Σεισμός στο Ιόνιο

Μια νέα «ασθενής» σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08:06 στο Ιόνιο.