Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλός ο καιρός την Πέμπτη (video)

Καλός ο καιρός την Πέμπτη (video)
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 16:54

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες. Περισσότερος ήλιος, λιγότερα μποφόρ σιγά σιγά και αλλά και θερμοκρασίες σχετικά καλές για την εποχή.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, η δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο αναμένεται να έχουν ήλιο. Στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια θα έχουμε μια συννεφιά παροδικά αυξημένη,με μια μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου στις περιοχές αυτές.

Σταδιακά από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι πιο μαλακός με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι για άλλη μια μέρα θα παραμείνει σταθερή,στα βόρεια οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 13 βαθμούς, 14-17 στα ηπειρωτικά και 15-19 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις, βόρειοι 2-4 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία από 8-15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι, 2-4 μποφόρ στο Σαρωνικό και μέχρι 5 στον Ευβοικό.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιμένουμε νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι κατά περιόδους θα πυκνώνουν, και περισσότερο ήλιο στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-13 και οι άνεμοι στο Θερμαικό νότιοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βοριάδες.

Στην εξέλιξη του καιρού, η Παρασκευή θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, με πιθανότητα τοπικών βροχές.

Η θερμοκρασία, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 13 στα βόρεια και 15-17 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, βοριάδες στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Το Σάββατο περιμένουμε λίγο περισσότερη συννεφιά, και στην ανατολική Θεσσαλία πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά, όπως και στο Ιόνιο προς το βράδυ.

Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα πνέει στα 4-6 μποφόρ και τέλος η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 1.240 νέα κρούσματα και 98 θάνατοι

Κορονοϊός: 1.240 νέα κρούσματα και 98 θάνατοι

Τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μετά από δυο μέρες που οι μολύνσεις ήταν αισθητά μειωμένες, ανακοίνωσε η χώρα, τη στιγμή που οι θάνατοι αυξήθηκαν πολύ, «αγγίζοντας» ξανά τους 100 και οι διασωληνωμένοι έμειναν σε σταθεροί, αλλά σε πολύ υψηλά νούμερα.