Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το ΣΕΦ αλλάζει όψη – Το σχέδιο ανάπλασης (video)

Το ΣΕΦ αλλάζει όψη – Το σχέδιο ανάπλασης (video)
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 - 13:19

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, αναφορικά με το σχέδιο για την ανάπλαση του ΣΕΦ.

«Χαίρομαι που όλοι έχουμε ωραίες αναμνήσεις από το ΣΕΦ, αλλά το θέμα είναι να κοιτάμε και μπροστά. Για αυτό παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες ένα ολιστικό πλάνο ανάπτυξης και ανάπλασης όλου του σταδίου, και δεν μιλάμε μόνο για την κεντρική αρένα, αλλά για άλλα 400 στρέμματα που βρίσκονται στο Φαληρικό Όρμο», είπε η κ. Τσιλιγκίρη.

«Πολύ σύντομα το πλάνο ανάπλασης και ανάπτυξης, σε συνεργασία με την περιφέρεια, θα δώσει και τη δυνατότητα της οικονομικής βιωσιμότητας σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της χώρας. Η ανάπτυξη αυτή αναφέρεται σε ανάπτυξη νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, κτιριακών υποδομών, και φυσικά ανάπλαση της μαρίνας και ενοποίηση με τον Φαληρικό Όρμο. Το ΣΕΦ βρίσκονταν εκτός προγραμματισμού ανάπλασης», πρόσθεσε η ίδια.

«Στόχος είναι το ΣΕΦ τα επόμενα είκοσι χρόνια να έχει οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να μπορέσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό. Η συνεργασία με την περιφέρεια είναι από την πρώτη μέρα. Τις επόμενες ημέρες θα δείτε να ανακοινώνεται ένα κομμάτι από την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Πολύ σύντομα θα δούμε και τις συνεργασίες με τους φορείς της πόλης για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και των υποδομών», εξήγησε η κ. Τσιλιγκίρη.

«Το ΣΕΦ το στολίσαμε και το ομορφύναμε για να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα, μπορείτε να το επισκεφθείτε και με όμορφη χριστουγεννιάτικη μουσική να απολαύσετε τη βόλτα σας», κατέληξε η κ. Τσιλιγκίρη.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον εμβολιασμό

Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον εμβολιασμό

Στο πλήθος αποριών που δημιουργεί ο επικείμενος εμβολιασμός, «Το Βήμα» παραθέτει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν την ποικιλία των εμβολίων, τις εξαιρέσεις από τη διαδικασία, τις πιθανότητες μετάδοσης μετά τον εμβολιασμό και όχι μόνο.

Πάνω από 40 χώρες «πάγωσαν» τη σύνδεση με τη Βρετανία (video)

Πάνω από 40 χώρες «πάγωσαν» τη σύνδεση με τη Βρετανία (video)

Εκατοντάδες φορτηγά μετέτρεψαν σε πάρκινγκ πολλών χιλιομέτρων τον αυτοκινητόδρομο στο Ντόβερ της Βρετανίας μετά την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορα της λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.