Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με βροχές θα φύγει η χρονιά (video)

Με βροχές θα φύγει η χρονιά (video)
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 - 16:56

Όπως όλα δείχνουν με βροχερή διάθεση θα μας αφήσει αυτή η χρονιά, καθώς την παραμονή Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή και σύντομη επιδείνωση.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με ήλιο ενδιάμεσα. Σε αντίθεση, η δυτική Ελλάδα θα έχει βροχερό καιρό. Έτσι βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Το απόγευμα τα φαινόμενα λίγο θα ενταθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από την ανατολική Μακεδονία – Θράκη και νοτιότερα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα επικρατεί κατά διαστήματα συννεφιά με λίγες βροχές μικρής έντασης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα προσεγγίσει τους 17-18 και τοπικά 19 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο 11 και 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στα πελάγη σε νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο 5-6 τοπικά 7 μποφόρ στα βόρεια και πιο ήπιοι νοτιότερα, στα Δωδεκάνησα με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται συννεφιά παροδικά αυξημένη , αρκετή υγρασία, με πιθανότητα για λίγες μικρής έντασης βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Και αρκετό ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 13-18 βαθμούς με νοτιάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια η συννεφιά θα έχει την τάση να διαλυθεί και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα. Η θερμοκρασία από 10-16 βαθμούς Κελσίου, με νοτιάδες στο Θερμαϊκό 4-5 μποφόρ η έντασή τους.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται ένα πολύ γρήγορο πέρασμα από βροχές σε όλη τη χώρα. Βροχές μέτριας έντασης , αλλά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες, και λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση με 15-19 βαθμούς , με νοτιάδες στα πελάγη 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι καλός. Μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα βρέχει κατά διαστήματα περίπου από το ύψος της Σάμου και νοτιότερα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με 14-17 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες στα πελάγη 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Εμβόλιο και άρση μέτρων (video)

Κορονοϊός: Εμβόλιο και άρση μέτρων (video)

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.