Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασε η Μήδεια – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Πέρασε η Μήδεια – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας (video)
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 14:01

To σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων που άφησε η Μήδεια στο πέρασμα της πέρασε. Ωστόσο άφησε αρκετούς πόντους χιόνι σε μεγάλα αστικά κέντρα και έναν από τους ιστορικότερους χιονιάδες για την περιοχή της πρωτεύουσας, με το χιόνι να φτάνει και το μισό μέτρο σε περιοχές των βορείων προαστίων και τους 15 πόντους στο κέντρο της πόλης, ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο τις επόμενες μέρες, ωστόσο σήμερα τα θερμόμετρα έδειξαν στην Πτολεμαΐδα-21C βαθμούς και στο νέο Καύκασο -24. Πολικές θερμοκρασίες όπως είχαμε πει εδώ και μέρες ότι θα επικρατούν.

Να ξεκινήσουμε όμως με την Πέμπτη, όπου και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η μέρα θα ξεκινήσει με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ηπειρωτικά, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν, με λιακάδα αρκετή στη συνέχεια. Στην περιοχή του Αιγαίου, θα επικρατήσει συννεφιά παροδικά αυξημένη, η οποία θα δώσει κάποιες βροχές διάσπαρτες και μικρής έντασης, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά υπάρχει και στα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι κατά 5-7 βαθμούς, με παγωνιά όμως νωρίς το πρωί και παγετό. Έτσι θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 στα ηπειρωτικά και 10-13 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι σε βορειοδυτικές διευθύνσεις θα υποχωρήσουν, στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα και 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λιακάδα αρκετή μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 2-13 και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με νεφώσεις το πρωί στη Χαλκιδική, οι οποίες θα δώσουν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά . Η θερμοκρασία από 0-11 με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Παρασκευή δεν προβλέπονται βροχές, παρά μόνο ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα ως προς τις μέγιστες, πλησιάζοντας τους 13-15 βαθμούς, με πολύ κρύο νωρίς το πρωί και παγετό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο περιμένουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά, χωρίς όμως αξιόλογες βροχοπτώσεις για άλλη μια ημέρα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει και πάλι τους 13-15 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα αρχίσει να γλυκαίνει ο καιρός το πρωί, με το κρύο να γίνεται λιγότερο τσουχτερό. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3-5 και τοπικά και 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης