Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοκαριστικό βίντεο: Επίθεση άνδρα σε 65χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ! (video)

Σοκαριστικό βίντεο: Επίθεση άνδρα σε 65χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ! (video)
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 - 20:51

Ξεχειλίζει η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών και ρατσιστικών επιθέσεων να πολλαπλασιάζονται. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η αστυνομική βία, καθώς η δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζεται στη Μινεάπολη.

Το σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει έναν μαύρο άνδρα να χτυπά με μανία στη μέση του δρόμου στο κέντρο της Νέας Υόρκης μία 65 χρονη γυναίκα ασιατικής καταγωγής.

Ο δράστης ώρες μετά την δημοσίευση του επίμαχου βίντεο συνελήφθη. Πρόκειται για τον 38χρονο Μπράντον Έλιοτ ο οποίος το 2002 είχε φυλακιστεί για τον φόνο της μητέρας του. Τα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης του δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Με το μίσος ενάντια στο διαφορετικό να εκδηλώνεται καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ασιατικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος και βετεράνος του Αμερικανικού στρατού προχώρησε σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

«Εδώ είναι η απόδειξή μου. Αυτά τα απέκτησα από την θητεία μου στον Αμερικανικό στρατό. Είναι αυτό αρκετά πατριωτικό;»

Η ρατσιστική, αστυνομική βία είναι στο επίκεντρο της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν του πρώην αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ πέρυσι τον Μάιο. Καταπέλτης ήταν η κοπέλα που κατέγραψε το δράμα με το κινητό της και κατέθεσε χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό της επειδή ήταν τοτε ανήλικη.

«Άκουσα τον Τζορτζ Φλόιντ να λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω». «Σας παρακαλώ φύγετε από πάνω μου δεν μπορώ να αναπνεύσω». Πονούσε και έμοιαζε, μου έμοιαζε σαν να ήξερε πως είχε έρθει το τέλος του. Ήταν τρομοκρατημένος. Υπέφερε. Ήταν μία κραυγή για βοήθεια.»

Ο Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως υποστηρίζει ότι ο Φλόιντ πέθανε επειδή ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης