Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από… κόσκινο όσοι επιχειρούν να φύγουν εκτός νομού (video)

Από… κόσκινο όσοι επιχειρούν να φύγουν εκτός νομού (video)
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 23:44

Με αρκετούς τρόπους προσπάθησαν πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη ενόψει του Πάσχα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έκαναν αναστροφή και βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σπίτι.
Για τη Λευκίμμη της Κέρκυρας με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ μαζί με την κόρη και τη σύζυγο του ξεκίνησε νωρίς το πρωί ένας εκπαιδευτικός. Αντί για την Κέκυρα όμως όλη η οικογένεια βρέθηκε στο απέναντι ρεύμα της εθνικής οδού να περιμένει λεωφορείο για να επιστρέψουν στην Πεύκη από όπου και ξεκίνησαν.

Στα διόδια της Ελευσίνας οι αστυνομικοί μετα τον έλεγχο κατέβασαν όλη την οικογένεια με τις βαλίτσες από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αφού δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μεταβούν στο νησί του Ιονίου.

«Με κατέβασαν από το λεωφορείο και μου στερούν αυτό το δικαίωμα ο πατερας μου είναι κατάκοιτος» υποστήριξε ο εκπαιδευτικός.

Απίστευτες δικαιολογίες
Ουρές χιλιομέτρων και δικαιολογίες κάθε λογής, με την τιμητική τους να έχουν οι ιατρικοί λόγοι, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήταν ενήμεροι πως η μετακίνηση για αγροτικές εργασιες από νομό σε νομο καταργήθηκαν.

Κάποιοι άλλοι προέβαλλαν και επαγγελματικούς λόγους μετακίνησης, χωρίς όμως τα έγγραφα που έφεραν να το πιστοποιούν.

Όπως σημείωσε η κυρία Χαρίκλεια Δημοπούλου, επιθεωρήτρια της Εθνικής Αρχης Διαφάνειας, κάποιοι είχαν παρέμβει χειρόγραφα στις βεβαιώσεις από το ΕΡΓΑΝΗ.

«Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας» τόνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ρωτζιώκου.

Σήμερα από τις 06:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι πέρασαν από τα διόδια της Κορίνθου 5.100 αυτοκίνητα. Καταγραφηκε μία παράβαση μετακίνησης και έγιναν 60 επιστροφές, ενώ από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας έφυγαν 4.727 αυτοκίνητα. Δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση, ενώ έγιναν 42 επιστροφές.

Μπλόκα και στα ΚΤΕΛ
Σαρωτικους ελεγχους κάνει η Ελληνική Αστυνομία και στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Ίδια εικόνα και στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στα μέτρα για την αποφυγή μιας μαζικής εξόδου το φετινό Πάσχα, αφού οι δείκτες της πανδημίας είναι απαγορευτικοί.

Τα πρόστιμα πάντως είναι υψηλά και ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Κάθε πιθανή δικαιολογία
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος σημείωσε ότι οι οδηγοί που θέλησαν να περάσουν από τα διόδια χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αναζήτησαν κάθε πιθανή δικαιολογία, όπως ένας 50χρονος που είπε ότι πρέπει να επισκεφθεί την εγκυμονούσα πεθερά του, ενώ και ένας 70χρονος ήθελε να φροντίσει τις ελιές του. Επίσης, ένας οδηγός θέλησε να ταξιδέψει μέχρι την Καλαμάτα για να αγοράσει λάδι, όμως οι αστυνομικοί των ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Έντονη δυσφορία της Άγκυρας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ (video)

Έντονη δυσφορία της Άγκυρας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ (video)

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ενδείξεις επιδείνωσης στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας προκαλεί η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει και να αποκαλέσει με το όνομά της, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.