Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο οδικός χάρτης προς την άρση μέτρων - Ορόσημο η 15η Μαΐου

Ο οδικός χάρτης προς την άρση μέτρων - Ορόσημο η 15η Μαΐου
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 - 13:24

Με όπλο την επιτάχυνση των εμβολιασμών η κυβέρνηση προχωρά στα επόμενα βήματα για την χαλάρωση των περιορισμών. Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου αναμένεται να καταργηθούν και τα sms για τις μετακινήσεις τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μετά από το επιτυχημένο άνοιγμα της εστίασης κυβέρνηση και λoιμοξιωλόγοι σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα καθώς ο Μαιος είναι ο κρίσιμος μήνας που θα οριοθετήσει και το επερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 10 Μαίου επαναλειτουργεί η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. Μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό επιστρέφουν στα σχολεία με σελφ τεστ δυο φορές την εβδομάδα και αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανοίγουν επίσης τα φροντιστήρια για τους μαθητές της 3ης Λυκειου αλλά και τα εξεταστικά κέντρα για ξενόγλωσσα πτυχία.

Η επαναλειτουργία ωστόσο των βρεφονηπιακών σταθμών θα εξεταστεί σε άλλο χρόνο καθώς συνεκτιμάται πως τα παιδιά είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να υποβληθούν σε self test ή να φορούν μάσκες.

Ορόσημο η 15η Μάιου

Στις 15 Μαιου θα γίνει και το μεγαλύτερο βήμα για την άρση των περιορισμών. Το άνοιγμα του τουρισμού θα σημάνει και την κατάργηση των sms ενώ θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις στην χώρα. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης επίσης περιλαμβάνει και περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Το επόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται επίσης να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες σε ολόκληρη την χώρα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης