Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκάλυψη MEGA - Παραλίγο αεροπορική τραγωδία (video)

Αποκάλυψη MEGA - Παραλίγο αεροπορική τραγωδία (video)
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 - 23:17

Το MEGA αποκάλυψε πως λίγο έλειψε να υπάρξει τραγωδία στη φωτιά που υπήρξε στα Βίλια, με σύγκρουση αεροπλάνων!

Σε ηχητικό ντοκουμέντο του MEGA ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει πιλότος πυροσβεστικού αεροπλάνου:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτό, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς.

Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του MEGA, τόνισε: «Φτάσαμε πολύ κοντά στο να έχουμε μια αεροπορική τραγωδία σήμερα στα Βίλια, καθότι το ογκώδες αυτό αεροπλάνο που ήρθε από την Ρωσία το οποίο έχει την δυνατότητα ρίψης 40 τόνων νερού. Θυμίζω το μεγάλο Beriev έχει 12 τόνους, τα κάναντερ έχουν 5 έως 7 τόνους, για να καταλάβουμε τα μεγέθη.

Αυτό λοιπόν το αεροσκάφος προϋποθέτει, για τα άλλα ελικόπτερα που επιχειρούν να σβήσουν την φωτιά, τα μικρότερα να απομακρυνθούν για να αποφευχθεί το αεροπορικό ατύχημα. Είναι ένα ζητούμενο, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία γύρω από τη φωτιά και ζητείται να φύγουν όλοι.

Εκείνη την στιγμή φαίνεται ότι το Ιλιούσιν εμφανίστηκε ξαφνικά, απροειδοποίητα, νωρίτερα από ότι όριζε το συντονιστικό ελικόπτερο και παραλίγο να υπάρχει τραγωδία. Να υπάρξει δηλαδή σύγκρουση στα 200 πόδια, δηλαδή 60 μέτρα πάνω από το έδαφος μεταξύ του Ιλιούσιν και του συντονιστικού ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής και πιθανόν και με άλλα εναέρια μέσα».

Διαβάστε επίσης