Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο – «Ζεσταίνεται» η πασχαλινή αγορά (video)

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο – «Ζεσταίνεται» η πασχαλινή αγορά (video)
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 16:31

Κορυφώνεται από σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τα μέτρα από την Τροχαία να είναι αυξημένα.

Ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, περιλαμβάνει:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

– Κατά τόπους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Η κίνηση στα διόδια των Αφιδνών είναι από το πρωί αυξημένη, η οποία όσο περνάει από το πρωί κορυφώνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

Αντίστοιχα αυξημένη είναι και η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να αγοράσουν τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού. Η Βαρβάκειος αγαορά θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα μέχρι τις 18:00, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση.

Στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι αυξημένη η κίνηση, με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται έξω από τα ζαχαροπλαστεία και πολυκαταστήματα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης