Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 - 16:34

Το Σάββατο αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, και θερμοκρασιακά και από πλευράς φαινομένων, καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα απολαύσουμε τον ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται λιακάδα και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα. Στην ηπειρωτική χώρα περιμένουμε αίθριο καιρό, με ηλιοφάνεια μεν, αλλά και με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. Στα βορειοδυτικά ορεινά μάλιστα το μεσημέρι και το απόγευμα, δηλαδή σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα, 22 με 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 25 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Πελοπόννησο. Και στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες τιμές από 22 βαθμούς στα βόρεια τμήματα, μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές κυρίως διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει ένα βόρειο ρεύμα με ένταση 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο. Μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά του νομού θα είναι οι μέγιστες 2 με 3 βαθμούς πιο χαμηλά και οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο, οι οποίες θα διαλυθούν το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι ήπιοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση βραβεύσεων αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση βραβεύσεων αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στην εκδήλωση βραβεύσεων 70 αθλητών και αθλητριών όλων των τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου που κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις τις δύο προηγούμενες χρονιές.