Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:50

Την Κυριακή ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι καλοκαιρινός, με αρκετό ήλιο και φυσιολογική για την εποχή ζέστη.

Τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα σε όλη τη χώρα, με περισσότερη συννεφιά κατά τόπους στα βόρεια, με αραιή συννεφιά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και αίθριο καιρό στα νησιά μας.

Η αστάθεια θα παραμείνει , θα είναι όμως περιορισμένη. Έτσι τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Το βράδυ όμως αναμένεται να αλλάξει και πάλι ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δε θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Έτσι αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα τις επόμενης μέρας, ο καιρός θα είναι άστατος στο βόρειο Ιόνιο, στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία , με φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές που θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 31 στη βόρεια Ελλάδα και τους 32-34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα παραμείνουν σε παρόμοια επίπεδα , κοντά στους 29-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε εντάσεις 4-6 και στα Δωδεκάνησα μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, και ίσως το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 στα ανατολικά και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ όμως προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα στο Ιόνιο το πρωί αναμένονται καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Ο καιρός όμως μέχρι το μεσημέρι θα είναι άστατος και στη Μακεδονία και στην Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τοπική συννεφιά με ήλιο και τις μεσημβρινές ώρες λίγες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το μεσημέρι, με 28 βαθμούς στα βόρεια, 25 στη Θεσσαλία και 30-32 στις υπόλοιπες περιοχές. Το βόρειο ρεύμα θα είναι ενισχυμένο στο Αιγαίο, με ένταση 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.

Και τέλος την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές. Ο καιρός όμως θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 29-32 βαθμούς Κελσίου , με πολύ ισχυρό βοριά στο Αιγαίο που θα φτάσει τα 7-8 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης