Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» ανοίγει τις πύλες του–Τα λαμπερά εγκαίνια (videos και photos)

Το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» ανοίγει τις πύλες του–Τα λαμπερά εγκαίνια (videos και photos)
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022 - 12:08

Πηγή κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών: in.gr

Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας στην έμπρακτη στήριξη και στην κοινωνική προσφορά στην πόλη του Πειραιά.

«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειρειώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το κτίριο. «Οι προσφορές του στην πόλη ήταν τεράστιες, οπότε δικαιωματικά του αξίζει να βρίσκεται σε αυτό εδώ το κτίριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλφιέρης.

-

-

-

-

-

Ξεχωριστή ημέρα για τον Πειραιά

Στα εγκαίνια χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Χαιρετισμό απευθύνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που τέλεσε και τον αγιασμό, ενώ παρευρίσκονται επίσης δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» για την τελετή.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικού του «Μαρινάκειου Μελάθρου»

Πηγή κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών: in.gr

Διαβάστε επίσης