Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός το Σάββατο–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Άστατος ο καιρός το Σάββατο–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 - 14:38

Το Σάββατο ο καιρός σταδιακά θα επιδεινωθεί. Θα βρέξει μέσα στη μέρα στις περισσότερες περιοχές, με διαφορετική ένταση, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου δεν αναμένονται βροχοπτώσεις και τις Κυκλάδες, με ενδεχόμενες τοπικές ψιχάλες το πρωί.

Συννεφιά και βροχές μέτριας έντασης προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια, στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και μεγάλο όγκο νερού, αναμένονται το βράδυ το Σαββάτου και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα προσεγγίσει το θερμόμετρο τους 17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 18-20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, μέχρι 21 βαθμούς στην Πελοπόννησο. Στην Κρήτη θα πλησιάσει η θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βράδυ θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως όμως τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-19 , με νοτιοδυτικό άνεμοι 5-6 το απόγευμα και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-5 το βράδυ 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο Food Pass – Επιδότηση τροφίμων σε νοικοκυριά (video)

Σχέδιο Food Pass – Επιδότηση τροφίμων σε νοικοκυριά (video)

Με ένα ηλεκτρονικό κουπόνι στo πρότυπo του Fuel Pass που δόθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τα καύσιμα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τα νοικοκυριά στη μάχη κατά της ακρίβειας που παρατηρείται στα είδη πρώτης ανάγκης.