Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα εξελιχθεί – Πού εντοπίζονται προβλήματα (video)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα εξελιχθεί – Πού εντοπίζονται προβλήματα (video)
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 16:26

Επιμένει να σαρώνει η «Μπάρμπαρα» αρκετές περιοχές της χώρας καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις ενώ οι θερμοκρασίες βρίσκονται κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει ακόμη πιο κάτω.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις για σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Στα λευκά τα βόρεια προάστεια της Αττικής

Θαμμένος κάτω από το χιόνι παραμένει ο Διόνυσος. Αν και οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί, το δευτερεύον οδικό δίκτυο παραμένει δύσκολα προσβάσιμο και η όποια κίνηση, όπου αυτό είναι εφικτό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παρόμοια εικόνα και στο Καπανδρίτι, με τους κατοίκους να φτυαρίζουν το χιόνι από τα στενά.

Με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο φόβος είναι μη μετατραπεί το χιόνι αυτό σε πάγο.

Εύβοια

Σφοδρά χτύπησε και την Εύβοια η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, αφού μηχανήματα των δήμων ρίχνουν συνέχεια αλάτι, ωστόσο στους περιφερειακούς δρόμους το χιόνι φτάνει έως και το ένα μέτρο.

Μικροπροβλήματα υπάρχουν με διακοπές ρεύματος.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης