Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:55

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, με ήλιο αρχικά, συννεφιά στο δεύτερο μισό της ημέρας και με τους ανέμους σταδιακά να υποχωρούν.

Το πρωί ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με αραιή συννεφιά. Στην Κρήτη θα είναι πιο πυκνή και στο βόρειο τμήμα του νησιού, το πρωί θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, με αίθριο καιρό στη συνέχεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα βορειοδυτικά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η συννεφιά από τα βορειοδυτικά της χώρας θα έχει την τάση το απόγευμα να επεκταθεί σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 30 – 32 βαθμούς στα δυτικά και 28 – 29, τοπικά 30 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες θα κυμανθούν από 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, ως 31 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί ως 7 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι και σταδιακά θα υποχωρήσει η έντασή τους μέχρι 4 – 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 29 βαθμούς, με βοριάδες 4 – 6 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια προβλέπεται νωρίς το πρωί αλλά μέχρι το μεσημέρι θα έχουν αναπτυχθεί νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 27 βαθμούς. Ήπιος ο νοτιάς στον Θερμαϊκό, 2 – 4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Συννεφιασμένη η Πέμπτη (video)

Συννεφιασμένη η Πέμπτη (video)

Την Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες, πρώτα στα ηπειρωτικά και βαθμιαία προς το μεσημέρι και στα νησιά του Αιγαίου.