Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε των γηπέδων!

Θρύλε των γηπέδων!
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 - 02:48

Δεν πήγε να παίξει κλεφτοπόλεμο. Δεν πήγε να βάλει δύο... πούλμαν μπροστά από την εστία του Κωνσταντή Τζολάκη για να ανακόψει τα κύματα των αγγλικών επιθέσεων.

Πήγε να παίξει το ποδόσφαιρό του. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Τον φόβο που έχει αφαιρέσει από τους ποδοσφαιριστές του και το πάθος που τους έχει εμφυσήσει.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντικίμπαρ έχει πλάνο, το ακολουθεί πιστά, και με αυτό πορεύεται. Παίζει μόνο για τη νίκη, όπως καθορίζει και το «ερυθρόλευκο» DNA και με καλό ποδόσφαιρο, όπως αυτό είναι ριζωμένο στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς από πάππου προς πάππου.

Δεν ζητάει υπερβολικά πράγματα. Δεν θέλει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του υπερβολικά πράγματα. Θέλει να γίνεται το απλό, με ταχύτητα και ασφάλεια. Με γρήγορη ανάκτηση της μπάλας, πίεση ψηλά και πολλά τρεξίματα.

Όλα αυτά τα στοιχεία έχει καταφέρει να δουλέψει και να παρουσιάσει ο Βάσκος Στρατηγός και το μεγαλύτερο επίτευγμά του – εκτός από το γεγονός ότι ο Θρύλος κρατά στα χέρια του την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με έξτρα βαθμό ότι απέχει τρεις νίκες από την κατάκτηση και του πρωταθλήματος – είναι πως έχει αξιοποιήσει όλο το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, και κάθε ενδεκάδα που έχει χρησιμοποιήσει, παίζει με τον ίδιο τρόπο.

Και αυτός ο τρόπος αποδίδει και ο κόσμος μπορεί να τραγουδάει «Θρύλε των γηπέδων» αδειάζοντας τα πνευμόνια του με απόλυτη περηφάνια και την καρδιά γεμάτη χαρά!

Και μόνο ότι το όνομα του Μεντιλίμπαρ έχει γίνει σύνθημα στα «ερυθρόλευκα» χείλη μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, αποτελεί από μόνο του μια τεράστια επιτυχία.

Είτε «αλεπού», είτε Στρατηγός (δεν του αρέσει κανένα από τα δύο προσωνύμια, αλλά μάλλον θα πρέπει να συνηθίσει το δεύτερο) ο 63χρονος Βάσκος έχει μετατραπεί σε αναμορφωτή του Ολυμπιακού, έχοντας αναλάβει μια αποστολή που τον περασμένο Φεβρουάριο έμοιαζε αδύνατη σε πολλούς. Όχι όμως και στον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον πίστεψε και έσπευσε να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί του.

Διαβάστε επίσης