Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σάββατο (video)

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σάββατο (video)
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 - 18:00

Το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή. Ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Ηπιότερα θα είναι τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα όμως, και κυρίως το βράδυ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Ελλάδας.

Ενώ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τις υπόλοιπες ορεινές, πρόσκαιρα ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Επίσης, αναμένεται μια γρήγορη μετατόπιση των φαινομένων ανατολικότερα το βράδυ, με βελτίωση στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια και 18-23 στις υπόλοιπες περιοχές. Απότομη πτώση αναμένεται το απόγευμα και από τα βόρεια, της τάξεως των 14 βαθμών σε λίγες ώρες, με το ψύχος να κινείται σταδιακά νοτιότερα.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά στα 8-9 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά μέσα στη μέρα και μέτριας έντασης βροχή το βράδυ. Η θερμοκρασία από 14-20 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ, θα στραφούν το βράδυ σε βορειοδυτικούς έως 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και το βράδυ ισχυρές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα γύρω ορεινά, και πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς, αλλά θα πέσει στους 3-4 πάνω από το μηδέν, μέχρι το βράδυ.

Νότιοι οι άνεμοι μέχρι 4-6 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7-9 μποφόρ το βράδυ.


Διαβάστε επίσης

Τοπικές βροχές τη Δευτέρα (video)

Τοπικές βροχές τη Δευτέρα (video)

Τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως σε θαλάσσιες περιοχές. Έτσι τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να ψιχαλίζει ή να βρέχει λίγο τοπικά.

Βροχερή η Πέμπτη (video)

Βροχερή η Πέμπτη (video)

Την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι φθινοπωρινό σε όλη τη χώρα και ο καιρός άστατος, με βροχές και, σε κάποιες περιοχές, καταιγίδες. Αυξημένη συννεφιά αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας η οποία θα συνοδεύεται με βροχές τοπικές και ασθενούς έως μέτριας έντασης, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα νησιωτικά τμήματα.