Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Αίθριος ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 - 16:03

Την Δευτέρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, και περισσότερο ήλιο μετά το μεσημέρι.

Ασθενείς βροχές προβλέπονται στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, με περισσότερες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται ασθενείς βροχές, αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Ομίχλες θα δημιουργηθούν τις πρώτες πρωινές και τις πρώτες βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη, ενώ αυξημένα θα είναι ποσοστά υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 15-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στους 18-20 βαθμούς θα κυμανθούν οι μέγιστες στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, τοπικά στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει παροδικά αυξημένη συννεφιά, και πιθανόν το πρωί να βρέξει λίγο τοπικά, ωστόσο οι νεφώσεις θα διαλυθούν το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, και ομίχλη το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, και λιγότερο στην Κρήτη, περιμένουμε βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης..οι οποίες μέχρι το βράδυ στα δυτικά θα έχουν σταματήσει και στο ανατολικό Αιγαίο θα έχουν περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 20 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο, και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 3-5, στο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο θα διατηρηθεί το πιο συννεφιασμένο σκηνικό, με ασθενείς τοπικές βροχές. Αίθριος με παροδικές νεφώσεις αναμένεται να είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 14-18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 20 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο, και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4-5, τοπικά 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός του Σαββάτου (video)

Αίθριος ο καιρός του Σαββάτου (video)

Το Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες αλλά με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και με περισσότερη συννεφιά συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες.