Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποχωρεί η κακοκαιρία την Τετάρτη (video)

Υποχωρεί η κακοκαιρία την Τετάρτη (video)
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 17:02

Την Τετάρτη στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ήλιο, παγωνιά, και παγετό το πρωί, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί όσον αφορά τα φαινόμενα. Τις πρώτες πρωινές ώρες, από το νομό Μαγνησίας και νοτιότερα στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη Κρήτη θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και παροδικές πλέον χιονοπτώσεις, οι οποίες πολύ γρήγορα και όσο ξημερώνει θα περιοριστούν στα αντίστοιχα ορεινά.

Μέχρι το μεσημέρι τα περισσότερα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου μέχρι το βράδυ θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά του νησιού.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, 9-10 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και έως 12-14 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί παντού. Στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ, θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι, αλλά στην Κρήτη θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις μέχρι το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται αρκετή συννεφιά, με ασθενείς βροχές να εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι στο βορειοδυτικό και βορειοανατολικό τόξο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά του νομού τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα θα σταματήσουν.

Το κρύο θα παραμείνει, με τη θερμοκρασία από 3-9 βαθμούς, βοριάδες 6-8 μποφόρ, θα υποχωρήσουν λίγο από το μεσημέρι και στη συνέχεια.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-10 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης