Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024 - 17:50

Μόνο στην Θράκη υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει λίγο το μεσημέρι, κυρίως στον Έβρο, με λίγα χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά. Μέχρι το βράδυ οι περισσότερες νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα θα έχουν διαλυθεί.

Στο μοναδικό τμήμα όπου από το βράδυ περιμένουμε βροχές, είναι τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Προς το ξημέρωμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αλλά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν.

Παγετός θα δημιουργηθεί νωρίς το πρωί, ισχυρός στα βόρεια, καθώς παρά την άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι, οι ελάχιστες τιμές θα παραμείνουν χαμηλές.

Το μεσημέρι θα φτάσει το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς στα βόρεια, 14 – 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 16 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί, από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 – 6 μποφόρ, με μικρή ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ από το μεσημέρι προβλέπονται συννεφιές και ίσως να ψιχαλίσει τη νύχτα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 – 14 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3 – 4, πρόσκαιρα το μεσημέρι και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη πυκνές θα να είναι οι νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, με βροχές το βράδυ στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στον Θερμαϊκό 4 – 6 μποφόρ.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης