Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με βροχές ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Με βροχές ο καιρός τη Δευτέρα (video)
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 - 18:44

Μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας ο καιρός θα είναι άστατος.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές. Στα υπόλοιπα τμήματα, δηλαδή στο Ιόνια, στα δυτικά ηπειρωτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης, θα επικρατήσουν μπόρες και οι καταιγίδες.

Μάλιστα, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 12-16 στα βόρεια, στους 14-16 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 16-17 στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα, και στους 16-19 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 3-4 μποφόρ αλλά ακόμη και 6 οι μέγιστες ριπές των ανέμων, και νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ οι μέγιστες ριπές των ανέμων θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-17 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί οι βροχές θα είναι πιο γενικευμένες ενώ στη συνέχεια θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-16 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη αναμένονται βροχές σε όλες τις περιοχές της χώρας, πέρα από τη δυτική Ελλάδα.

Θα επιμείνουν οι βροχοπτώσεις και την Τετάρτη κυρίως στις ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές. Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός την Τρίτη καθώς, εκτός από τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντροανατολικής Στερεάς, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.