Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιά την Κυριακή

Συννεφιά την Κυριακή
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 16:57

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα σημειωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και το πρωί στην Κάρπαθο.

Στην υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρέξει λίγο τοπικά στα δυτικά, κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, από τη Λευκάδα και βορειότερα. Στην κεντρική Ελλάδα και σε περιοχές του βορείου Αιγαίου, υπάρχει η πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο το μεσημέρι σε πιο ορεινές περιοχές.

Μέχρι το βράδυ οι οποίες βροχές θα έχουν σταματήσει και η νύχτα θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά με ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα κυμανθεί κοντά στους 15-18 βαθμούς σε όλη τη χώρα, τοπικά στα ηπειρωτικά και 19.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ στα πελάγη και στα νότια θα είναι δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενούς βροχής τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς, με δυτικούς ανέμους 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι όμως και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς νοτιάδες, με γρήγορη κίνηση του συστήματος προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 στα βόρεια, έως 18-20 νοτιότερα. Οι άνεμοι νότιοι, θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο στα 6-7 μποφόρ και σταδιακά και στο Αιγαίο.

Την Τρίτη στα δυτικά, στα βόρεια, και στην ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι άστατος. Ισχυρά θα είναι φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα βόρεια, και μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο. Στη συνέχεια θα εξασθενήσουν, αλλά δε θα σταματήσει να βρέχει, και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, έως 14-17 το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και έως 18 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί και νότιοι 4-6, στο Αιγαίο θα παραμείνουν πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (video)

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (video)

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στα βόρεια, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.