Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός την Παρασκευή (video)

Άστατος ο καιρός την Παρασκευή (video)
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 16:51

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος σταδιακά σε όλη τη χώρα, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες αρχικά στα δυτικά, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Σταδιακά το μέτωπο καταιγίδων θα κινηθεί ανατολικότερα, δίνοντας σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Φτάνοντας στο Αιγαίο θα γίνει πιο ισχυρό, επηρεάζοντας από το απόγευμα πλέον τα περισσότερα νησιά μας, με ισχυρές καταιγίδες σε Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, αυτή η ανατολική κίνηση του χαμηλού, θα αφήσει μέχρι το βράδυ το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με βελτιωμένο καιρό, με εξαίρεση περιοχές της Μακεδονίας, όπου θα συνεχίσει να βρέχει και τη νύχτα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 20 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο το πρωί 5-7 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Και στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 7, στα νότια 8 μποφόρ, με υποχώρηση το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται να βρέξει λίγο τοπικά τις πρωινές. Ωστόσο από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-17 βαθμούς, με νοτιοανατολικό άνεμο 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς, ανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (video)

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (video)

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στα βόρεια, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.