Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι διαφορετικό να είσαι… ΟΧΕ!

Είναι διαφορετικό να είσαι… ΟΧΕ!
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 15:52

Αν για κάποια τοποθέτηση, στην ιστορία των τοποθετήσεων, είναι ταιριαστό, το γνωστό σε όλους μας, «η μπάλα στην κερκίδα», τότε είναι για τη σημερινή ανακοίνωση της ΟΧΕ! Ο Ομοσπονδία Χάντμπολ της χώρας μας, μπροστά στην αμηχανία, την οποία έχει φέρει σε όλους η αντίδραση του Ολυμπιακού, με την ανακοίνωση του ΟΣΦΠ και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα, πετάει την μπάλα στην κερκίδα! Πιο… γλαφυρά δεν γίνεται να περιγραφεί, αυτό που βγάζει η ΟΧΕ, μέσα από την ανακοίνωσή της, δηλώνοντας, πρακτικά… αναρμόδια και… ανίκανοι, να εξασφαλίσει την ισονομία και την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, στο ίδιο το άθλημα, το οποίο υπηρετεί!

Επεισόδια; «Δεν είναι δική μας ευθύνη».

Επιβολή ποινών; «Δεν είναι δική μας ευθύνη».

Προπονήσεις ομάδων; «Δεν είναι δική μας ευθύνη».

Διακοπή πρωταθλήματος; «Δεν είναι δική μας ευθύνη».

Απονομή πρωταθλήματος ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ στην ΑΕΚ; «Δεν είναι δική μας ευθύνη»…

Μυστήρια πράγματα; Μήπως τελικά η ΟΧΕ υπάρχει… απλώς για να υπάρχει; Μήπως το χάντμπολ δεν διοικείται από την Ομοσπονδία του, αλλά… από άλλους; Αν τίποτα δεν είναι ευθύνη της ΟΧΕ και η Ομοσπονδία δεν είναι πουθενά ικανή να εξασφαλίσει ισονομία και ισότητα, τότε… για ποια διαφορετικότητα του αθλήματος, μιλάει; Στην μπάλα «εξυγίανση» και ετσιθελικοί ορισμοί στελεχών στην ΕΠΟ, στο μπάσκετ… δύο διοικήσεις και μια νυν που αρνείται να αφήσει την καρέκλα στην ΕΟΚ! Τελικά… πόσο διαφορετικό είναι να είσαι… ΟΧΕ; Αν η ίδια η ΟΧΕ δηλώνει πλήρως αναρμόδια για… όλα; Φταίει μόνο η αθλητική δικαιοσύνη και η κυβέρνηση, δηλαδή, για όσα ζει το άθλημα;

Μάλλον… Καμία πειστική απάντηση δεν πήραμε, εδώ που τα λέμε… Αλλά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν άγεται και φέρεται κατά το δοκούν ορισμένων. Και το χάντμπολ, βέβαια, δεν είναι «χάντμπολ ΜΑΣ», όπως το λέει στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία. Δεν ανήκει στην ΟΧΕ. Ανήκει στα σωματεία και στους αθλητές και στους φιλάθλους, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! Αλλά είναι διαφορετικό να είσαι… ΟΧΕ!

Διαβάστε επίσης