Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απολογείται για «παρότρυνση σε βία» ο υπάλληλος του Σαββίδη

Απολογείται για «παρότρυνση σε βία» ο υπάλληλος του Σαββίδη
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 - 15:49

Την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων και των αρχών του αθλητισμού, προκάλεσε η τρομερή, δημόσια τοποθέτηση, του υπαλλήλου του Ιβάν Σαββίδη σε OPEN TV και SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, στην εκπομπή «Total Football», σύμφωνα με την οποία «οι διαιτητές θέλουν bullying». Η κλήση του εν λόγω δημοσιογράφου, σε απολογία, έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, επισήμως, από υφυπουργείο, με έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως γίνεται σαφές, η κλήση του αυτή σε απολογία, έχει γίνει με βάσει τις διατάξεις για προτροπή και υποκίνηση βίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, ότι η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας), εισηγήθηκε την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς «η εν λόγω δήλωση συνιστά ευθεία παρότρυνση σε πρόκληση επεισοδίων και εν γένει φαινομένων σχετιζόμενης με τον αθλητισμό βίας».

Παράλληλα, ενημερώθηκε σχετικά και το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασδης), για να ερευνήσει το θέμα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, στο Μέσο (από 5.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ).

Αναλυτικά:

«Κλήση σε ακρόαση» εντός έξι (6) ημερών, υποβάλλοντας σχετικό έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επιδόθηκε στον δημοσιογράφο (αθλητικό συντάκτη), Βασίλειο Παπαθεοδώρου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 1 και 2 του ν. 4326/2015, όπου προβλέπονται τα εξής:

«1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων.

  1. Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Στην τηλεοπτική εκπομπή με την ονομασία «TOTAL FOOTBALL», που μεταδόθηκε στις 6-10-2019 από τον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN BEYOND», σχολιάζοντας διαιτητικές αποφάσεις ποδοσφαιρικών αγώνων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 5/6-10-2019, ο Βασίλειος Παπαθεοδώρου ανέφερε επί λέξει: «…οι διαιτητές, όχι όλοι, ας πούμε οι περισσότεροι, είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συμπλέγματα σε ορισμένα πράγματα, είναι άνθρωποι που θέλουν bullying σε ορισμένες περιπτώσεις…».

Διαβάστε επίσης

Κοίτα ποιος μιλάει!

Κοίτα ποιος μιλάει!

Το παίζει και… θιγμένος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μετά την κλήση του σε απολογία. Προφανώς είχε καλομάθει με την ασυλία Κοντονή και Βασιλειάδη…