Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μεγαλύτερο αυτογκόλ της προπαγάνδας!

Το μεγαλύτερο αυτογκόλ της προπαγάνδας!
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 - 12:33

Είναι ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν χρειάζεται να είσαι… διάνοια, για να τα «συλλάβεις» και να τα επεξεργαστείς. Χρειάζεται, απλώς, κοινή λογική. Κοινή, ποδοσφαιρική λογική. Άλλοι την έχουν, άλλοι όχι. Και κάπως έτσι ξεχωρίζει και το πράγμα. Ποιοι είναι εκεί για να μεταδώσουν αυτή την ποδοσφαιρική λογική, μέσα από τα Μέσα στα οποία εργάζονται. Και ποιοι είναι εκεί, για να μεταδώσουν απλή, ακατέργαστη προπαγάνδα, του χειρίστου είδους.

Ας αρχίσουμε με μια απλή παραδοχή. Με μία αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία δεν μπορεί, παρά είναι άκρως αληθινή. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα, αλλά εδώ η Ευρώπη μας ενδιαφέρει) απέχουν ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ. Αυτό είναι το ένα, μοναδικό και πραγματικό δεδομένο, το οποίο δεν αλλάζει. Και ίσως να μην αλλάξει και ποτέ.

Πάμε παρακάτω. Προ ολίγου καιρού, ο Ολυμπιακός είχε ένα στραβοπάτημα. Όπως ΟΛΕΣ οι ομάδες, ακόμη και οι πραγματικά καλές ομάδες, μπορεί να έχουν, στη διαδρομή τους. Λογικό, αποδεκτό, κατανοητό. Συμβαίνει. Το ότι συνέβη αδίκως, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε όπως έπρεπε στο Ράζγκραντ, είναι άλλο θέμα. Το καυτηριάσαμε, το συζητήσαμε, το αναδείξαμε. Διάβολε, το ανέδειξε με την ομιλία του ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος που ξοδεύει εκατομμύρια, για να μην έχει ο Ολυμπιακός τέτοιου είδους στραβοπατήματα.

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, το σύστημα το οποίο καθημερινά δουλεύει για να «βάλλει» μέσω των ΜΜΕ κατά του Θρύλου, έπιασε… δουλειά! Τα οικονομικά των Πειραιωτών, οι αγορές, οι πωλήσεις, οι μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν, όλα… αναλύθηκαν διεξοδικά. Όπως κάνουν και όταν τρώει τα ‘ευρωχαστούκια’ ο ΠΑΟΚ. #not. Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ένα: Το ότι χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν ΑΠΟΤΥΧΙΑ για τον Ολυμπιακό, το ότι συνεχίζει (όπως όλα δείχνουν και στους ομίλους) στο Europa League. Το θεώρησαν ότι δεν είναι «του επιπέδου» του Ολυμπιακού. Και συμφωνούμε, ως ένα βαθμό. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ για Champions League, είναι χτισμένος για να παίζει σε εκείνο το επίπεδο.

Έλα μου, όμως που η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ομάδα, καμουφλαρισμένη στα πορτοκαλί, έβαλε έτσι το μεγαλύτερο επικοινωνιακό αυτογκόλ ever! Πως μπορεί να θεωρούν ότι είναι καλή επικοινωνία, το να χαρακτηρίζουν αποτυχία για τον αντίπαλό τους, αυτό που οι ίδιοι ούτε καν πλησιάζουν; Όταν ο ΠΑΟΚ… πασχίζει απέναντι στο μεγαθήριο Ριέκα, να μπει στο Conference League και… δεν έχει ιδέα από Champions League, αλλά ούτε και από Europa League, πλέον, είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί κανείς το πόσο ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, το να λένε αποτυχία του μεγάλου τους αντιπάλου, αυτό που εκείνοι δεν μπορούν καν να… διεκδικούν;

Σκεφτείτε πόσο μικραίνει ο ΠΑΟΚ στα μάτια των ίδιων των οπαδών του, όταν εκείνοι διαβάζουν για «αποτυχία» του Ολυμπιακού να περάσει στους ομίλους του Τσου Λου και… «συμβιβασμό» με το Europa League και αναρωτιούνται «ναι, αλλά ο ΠΑΟΚ μας που είναι; Υπάρχει πουθενά;»… Βλέπετε, εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ έχουν ΟΝΤΩΣ πολύ ψηλά τον πήχη και θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, στο Τσου Λου. Οι άλλοι, όμως, το να λένε «αποτυχία» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, έναν αποκλεισμό από το Τσου Λου, όταν οι ίδιοι δεν… ξέρουν πως είναι το εσωτερικό της φάσης των ομίλων, είναι λίγο… κωμικό…

Στην κακή του, στη στραβή του, στο στραβοπάτημά του, ο Θρύλος είναι ΠΑΛΙ ένα σκαλί πιο ΠΑΝΩ από τον ΠΑΟΚ! Πάλι είναι μια κατηγορία, μια διοργάνωση πιο ΠΑΝΩ! Και θα συνεχίζει να είναι, όσο η προπαγάνδα συνεχίζει με τέτοια αυτογκόλ, να μεγαλώνει τη διαφορά, ανάμεσα στην ομάδα του Ιβάν και τον Θρύλο. Τον Θρύλο που πάντα θα πηγαίνει για το Champions League, όσο δίνεται η ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να το διεκδικεί. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που και για το Conference League ακόμη, είναι… χλωμός.

Ας μας πουν πάλι για «αποτυχία», οι ευρωανύπαρκτοι…

Διαβάστε επίσης

Ενόχλησε ο Καρεμπέ; Γουστάρουμε!

Ενόχλησε ο Καρεμπέ; Γουστάρουμε!

Όταν το μόνο που σου έχει μείνει για να είσαι «ζωντανός» είναι η προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού, ούτε από όνειρα, ούτε από φιλοδοξίες ξέρεις…