Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν «πουλάει» η αλήθεια

Δεν «πουλάει» η αλήθεια
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 20:36

Αν δεν μπορείτε να «αντικρίζετε» την αλήθεια, μην την πιάνετε στο στόμα σας «δημιοσιοκάφροι». Πόσο μάλλον όταν την γνωρίζετε και την παραποιείτε εσκεμμένα, προφανώς, για να εξυπηρετείται συμφέροντα. Τόσα χρόνια όλοι γνωρίζετε (πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται, αν κοιτάξει κανείς την δικογραφία) ότι δεν ήταν «ραντεβού» το σκηνικό που στήθηκε η τραγωδία στην Παιανία, αλλά ενέδρα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τόσα χρόνια γνωρίζετε ποιοι πήγαν «προετοιμασμένοι» για σύγκρουση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των περιοίκων. Τόσα χρόνια γνωρίζετε, ότι ήταν ένα ματς μεταξύ των αιωνίων που πήγαιναν στο γήπεδο οπαδοί και των δύο ομάδων κανονικά με εισιτήρια και που και εδώ η αστυνομία, τότε, δεν έκανε καμιά προσπάθεια να αποτρέψει την σύγκρουση. Τόσα χρόνια επιμένετε, κάθε φορά που υπάρχουν συγκρούσεις με τραγική δυστυχώς κατάληξη, να τα τσουβαλιάζετε όλα κατά το δοκούν.

Θα μπορούσε κάλλιστα (το πιθανότερο) να ήταν ο νεκρός από την άλλη πλευρά και όχι από αυτούς που «ηττήθηκαν» στην ενέδρα που έστησαν οι ίδιοι. Κανείς από όλους εσάς τους καπηλευτές της αλήθειας δεν αναρωτήθηκε ποτέ, γιατί δεν σύρθηκαν στα δικαστήρια αυτοί που οργάνωσαν την ενέδρα, αλλά μόνο αυτοί που δέχτηκαν την επίθεση. Αλλά δεν «πουλάει» η αλήθεια. Για τα συμφέροντα, τα likes και την τηλεθέαση στήνεται συνεχώς χορό με ευχολόγια πάνω από τους νεκρούς. Διασύρθηκαν υπολήψεις και ονόματα, χωρίς να έχουν απολύτως καμιά σχέση με το περιστατικό, απλά και μόνο γιατί ήταν επικεφαλείς των συνδέσμων. Με το «σκεπτικό» να διαλυθεί με τις ευλογίες της Πολιτείας το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα της τότε εποχής. 16 χρόνια μετά, έπρεπε να έρθει ένα σάϊτ (η Αθλητική διαπλοκή) να βγάλει αποσπάσματα από την δικογραφία για να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια.

Ο τραγικός επίλογος, όμως, γράφτηκε και δυστυχώς, συνεχίζεται. Νέα παιδιά φεύγουν από την ζωή χωρίς λόγο, και αιτία. Μάνες χαροκαμένες δεν ξαναβλέπουν τα παιδιά τους. Τα πάντα, όμως, πρέπει να έχουν ένα όριο. Όταν περνιέται η κόκκινη γραμμή, έχει σημασία τι χρώμα φανέλας φοράει ο νεκρός; Όχι. Αξίζει να χάνονται ζωές για τέτοιες αντιπαραθέσεις και «επικρατήσεις»; Όχι... Δεν μεγαλώσαμε όλοι ως οπαδοί σε σχολεία και γειτονιές μαζί με οπαδούς άλλων ομάδων; Δεν γίναμε η έχουμε φίλους; Άλλο η καζούρα, ο χαβαλές, η λεκτική αντιπαράθεση όταν έχεις τον «αντίπαλο» απέναντι σου και άλλο να ξεφεύγει η κατάσταση με τραγική κατάληξη. Ακόμη και τα υβριστικά συνθήματα πρέπει να έχουν όρια. Οπαδός σημαίνει ταυτόχρονα και σεβασμός.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Πολιτείας και του «συστήματος» για όλα αυτά που διαδραματίζονται και τελειωμό δεν έχουν. Η μήπως είναι λίγες οι φορές που την πληρώνουν αθώοι; Και αντί να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, τον κάνουμε χειρότερο; Κλαίγοντας οι υπεύθυνοι με κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τον Άλκη, τον Μιχάλη, μέχρι το επόμενο θύμα μιας ανόητης σύγκρουσης; Έπρεπε να συμβεί το τραγικό περιστατικό στην Νέα Φιλαδέλφεια, για να ακουστεί η αλήθεια μετά από 16 χρόνια; Να φταίνε δηλαδή αυτοί που οργάνωσαν τα επεισόδια και όχι αυτοί που αμύνθηκαν στην επίθεση που δέχτηκαν; Έπρεπε να υπάρχει και εκεί νεκρός για να φανεί για μια ακόμη φορά η ανικανότητα της Πολιτείας, κυρίως στον τομέα της πρόληψης; Να επιτρέπει να κινδυνεύουν συν τις άλλοις αθώοι, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή;

Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία. Ο οπαδισμός αδρεναλίνη. Η κερκίδα έκσταση. Και η ζωή όμορφη. Ας ζούμε, λοιπόν, τις όμορφες στιγμές της, χωρίς να γινόμαστε μέρος του «συστήματος» που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του, για να «ζουν» όμορφα λίγοι.

Πηγή: redking.gr

Διαβάστε επίσης