Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παράσημα» στον Κοντονή

«Παράσημα» στον Κοντονή
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 - 18:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η παράδοση της διαιτησίας σε τρεις ξένους αρχιδιαιτητές, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (υπό την προεδρία του Αυστριακού Χούμπελ) και η αναμονή για τον υπερσύμβουλο που... ξεδοντιάζει την ΕΠΟ, αποτελούν «παράσημα» της πολιτικής του Σταύρου Κοντονή. Αν η «υπουργάρα», σύμφωνα με τον Μελισσανίδη, ως Υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν... βασιλικότερος των «εξυγιαντών» και δεν στήριζε την όλη κατάσταση, που είχε ως συνέπεια την άλωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και κοινό παρονομαστή τον πόλεμο κατά του Ολυμπιακού, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Αν ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης συμπεριφερόταν ως κανονικός Υφυπουργός Αθλητισμού και δεν ανακατεύονταν με το ποδόσφαιρο δεν θα είχε συμβεί τίποτα από αυτά.

Μετακομίζοντας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Κοντονής «παρέδωσε» μια αφύσικη κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Μια κατάσταση που συνεχίστηκε, από το κακό στο χειρότερο, καθώς αυτά που έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια, ειδικά στη διαιτησία, αλλά και η αθλητική δικαιοσύνη δεν πήγε πίσω, κάλλιστα μπορούν να βαφτιστούν και... εκτρώματα.

Για να μην αδικήσουμε τον Βασιλειάδη και ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό. Με την πολιτική του, στην ίδια... γραμμή με τον Κοντονή, όχι απλά εξέθρεψε αλλά γιγάντωσε το ...εξυγιαντικό τέρας, απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στα πρόθυρα του Grexit.

Συντρίμμια άφησε ο Κοντονής, σκόνη και θρύψαλα αφήνει ο Βασιλειάδης! Κάτι ανάλογο αν περάσει η αναδιάρθρωση θα συμβεί και με τον νυν Υφυπουργό Αθλητισμού, αν γίνουν εκλογές τον φθινόπωρο. Ο επόμενος θα τα ακούει από τον Ιανουάριο και μετά που θα πρέπει να βρει να καταβάλει τα έσοδα ύψους 70 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ, εφόσον δεχθούν το πλάνο-έκτρωμα, αν και είναι απίθανο να το δεχθούν...

Διαβάστε επίσης