Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA και η UEFA κάνουν ότι δεν βλέπουν

Η FIFA και η UEFA κάνουν ότι δεν βλέπουν
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το παρασκήνιο που «κατάφερε» να το ρημάξει. Ηδη, έχουν γίνει καταγγελίες, και μάλιστα με ονόματα, από τον Ολυμπιακό, τη Λάρισα, ο υποβιβασμένος ΠΑΣ Γιάννινα κατάγγειλες πόλεμο από τη διαιτησία, ενώ λέγεται ότι ήταν κι άλλες ομάδες που έστειλαν επιστολές στη FIFA.

Η κατάντια της ΕΠΟ φαίνεται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν μπόρεσε να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου που θα ήταν γιορτή για το ποδόσφαιρο αλλά και ότι έγιναν επεισόδια μέχρι και σε τελικό κεκλεισμένων των θυρών! Φυσικά για αυτά δεν τιμωρήθηκε κανείς...

Η κατάντια της διαιτησίας φαίνεται από το γεγονός ότι έβαλαν ξένους όχι μόνο σε ντέρμπι αλλά και σε άλλα παιχνίδια (του Αρη, του Ατρομήτου). Η ξεφτίλα της διαιτησίας φαίνεται από το ότι συνεχώς οι ομάδες ζητούσαν ξένους διαιτητές.

Παρόλα αυτά η FIFA και η UEFA, που εδώ και δυο χρόνια έχoυντην ευθύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκαναν και κάνουν πως δεν βλέπουν. Τι θα πει «τοξικό περιβάλλον», που δήλωσε ο Βασάλο; Τοποτηρητής είναι, άρα πως γίνεται να μιλάει με αοριστίες;

Αντε να δεχθούμε το... τοξικό περιβάλλον. Ομως, θα δεχθούμε και ότι έχασαν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές! Για την ακρίβεια, δεχόμαστε ότι πρόκειται για ομολογία ήττας του Βασάλο, ο οποίος είναι τοποτηρητής της FIFA!

Ομως...

Πως θα αλλάξει η κατάσταση από τη στιγμή που δεν έγιναν ριζικές αλλαγές; Πως θα αλλάξει η κατάσταση, εφόσον δεν άλλαξαν όλοι όσοι είχαν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ που παραμένουν στην ΚΕΔ; Ολοι αυτοί, μαζί με τους Φούσεκ και Χούμπελ, όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαλύσουν το παρασκήνιο αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι το γιγάντωσαν. Αρα, απέτυχαν ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν φθαρεί.

Κάθε καλοκαίρι βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια με τη FIFA. Μέτρα, μέτρα, μέτρα, έστω και αν είναι τα ίδια...

Όμως, το αποτέλεσμα; Μηδέν, μηδέν, μηδέν. Εκεί που νομίζουμε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Διαβάστε επίσης