Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ανοιχτό βιβλίο» σκανδάλων οι νέοι πίνακες διαιτητών

«Ανοιχτό βιβλίο» σκανδάλων οι νέοι πίνακες διαιτητών
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 - 08:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αναμφίβολα η πρώτη μεγάλη ήττα είναι ότι δεν έφυγαν όλοι οι ξένοι (Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ) και οι Έλληνες της ΚΕΔ (Καλύβας, Ιωσηφόγλου, Τριτσώνης) που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τις χειρότερες διαιτησίες όλων των εποχών και με τη μεγαλύτερη κατρακύλα της. Επ' αυτού δεν χρειάζονται περισσότερα, αν αναλογιστούμε τα λάθη αλλά και το γεγονός ότι για δεύτερη σεζόν θα σφυρίξουν ξένοι ρέφερι στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά και στο Κύπελλο, όχι μόνο στον τελικό όπως φέτος!

Όμως, η πραγματική συντριβή είναι ότι με αυτή την ΚΕΔ δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία στη διαιτησία, επειδή κάποιοι θα θητεύσουν για τρίτη χρονιά και αν μπορούσαν θα την είχαν... σώσει! Δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ούτε με τους νέους πίνακες, αν και φημολογείται ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

Με τις επιλογές που είχαν κάνει αποδείχθηκε ότι ο κόσμος της διαιτησίας είναι πολύ μικρός. Ο λόγος; Από πριν γνώριζαν οι φίλαθλοι πως ο τάδε διαιτητής θα σφυρίξει τη δείνα ομάδα. Με τους ορισμούς την ασυλία και την ανοχή τους «κατάφεραν» οι χειρότεροι όλων να είναι οι διεθνείς, παράλληλα με τους περισσότερους νέους που ανέβασαν.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι αρμόδιοι έδειξαν ότι δεν διέθεταν και το σωστό κριτήριο, καθώς κάποιοι νέοι διεθνείς με την απόδοσή τους έδειξαν ότι κακώς αναβαθμίστηκαν, ενώ η... αποθέωση είναι ότι οι περισσότεροι νέοι έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να σταθούν στην κατηγορία. Προσέξτε, το πρωτάθλημα δεν αλλοιώθηκε μόνο στην κορυφή, αλλοιώθηκε και στην ουρά, για αυτό και το... σύμπαν του ελληνικού ποδοσφαίρου ζητούσε ξένους διαιτητές. Οσο για το Κύπελλο; Εκεί, η ξεφτίλα ήταν για... Οσκαρ, ξεπερνώντας κάθε όριο.

Ελπίδα θα υπήρχε αν έφευγαν όλοι. Τόσο οι αρμόδιοι όσο και τα.... διαιτητάκια που έχουν κατακλύσει τους πίνακες.

Διαβάστε επίσης

Το ανάγνωσμα του πανικού τους!

Το ανάγνωσμα του πανικού τους!

Αυτοί που έκαναν τον Βασιλειάδη «πρόεδρο», φοβούνται κρατικές παρεμβάσεις στην ΕΠΟ. Χαλάει η... ωραία ατμόσφαιρα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.