Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φταίει ο Σαββίδης, όχι οι δικαστές...

Φταίει ο Σαββίδης, όχι οι δικαστές...
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 - 22:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η τακτική του ΠΑΟΚ, μετά την τελεσίδικη καταδίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό της πολουϊδιοκτησίας, βασίζεται σε μια... μανία ότι τον καταδιώκουν και τον πολεμούν. Πρόκειται για συνηθισμένο «παραμυθάκι», πριν εμφανιστεί στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την υπόθεση και παράλληλα αυτός που φταίει για τη δεινή θέση που βρίσκεται η ομάδα του και ο ίδιος, επειδή τα δικαστικά θέματα θα έχουν και συνέχεια. Δεν είναι μόνο η «καμπάνα» της αφαίρεσης των επτά βαθμών, παρά μεγαλύτερο «τραύμα» αποτελεί, ότι ο... ήχος του σκανδάλου είναι τόσο μεγάλος που δεν πρόκειται να σταματήσει να τους ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν δικαιούται να ομιλεί! Αυτή την...εξυγίανση ήθελε να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; «Κολοκύθια», ή αν προτιμάτε «αέρας κοπανιστός» ήταν και οι εξαγγελίες του Σαββίδη ότι το έφτιαχνε, την εποχή που του ξέφυγε και το «δικός μας ο Γραμμένος».

Για την... εξυγίανση, τότε μιλούσε. Δεν κρατιόταν ο Σαββίδης! Όμως, δεν εμφανίστηξκε στην ΕΕΑ, ούτε στους αθλητικούς δικαστές για να δώσει εξηγήσεις!

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν γνώριζε τι έκανε ο ανιψιός. Ισως, να είναι και η αιτία που δεν εμφανίστηκε στα αρμόδια όργανα. Ούτε ο ΠΑΟΚ το ανέφερε ως επιχείρημα, ότι δηλαδή ο Σαββίδης δεν γνώριζε, απλά έλεγαν ότι δεν υπάρχει «κυριαρχική επιρροή» και φυσικά δεν τους πίστεψε κανείς. Δεν εξήγησαν και γιατί το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης αγοράστηκε από τον Καλπαζίδη σε τιμή πολλαπλάσια της αξίας που έχει στην αγορά, χωρίς από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι πρόσφατα να γίνει ούτε μια βελτιωτική εργασία.

Είναι λοιπόν δυνατόν να μην φταίει ο Σαββίδης και να φταίνε οι τακτικοί δικαστές; Δεν κάνουν έναν κόπο να ρωτήσουν τους φιλάθλους τους για αυτή την... καραμέλα τους; Κάποιοι νομίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι προπαγάνδα, όμως πλανώνται. Το ποδόσφαιρο είναι κανονισμοί και κανείς δεν είναι πάνω από αυτούς.

Ο νόμος δεν λύνει το πρόβλημα

Παρά την καταδίκη η πολυϊδιοκτησία παραμένει. Ο ανιψιός του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιωάννης Καλπαζίδης είναι ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης και του σαλέ. Και να τις πουλήσει, πως θα ξεπεραστεί η υποψία, όταν τόσο καιρό το έκρυβαν; Όχι μόνο το έκρυβαν αλλά δεν το παραδέχονται, αν και τα στοιχεία τους εξέθεταν και τους εκθέτουν.

Διαβάστε επίσης