Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό η πολυϊδιοκτησία... φωνάζει από μακριά

Για αυτό η πολυϊδιοκτησία... φωνάζει από μακριά
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 - 20:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που... φωνάζουν για πολυϊδιοκτησία, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, με κοινό «αφεντικό» τον Ιβάν Σαββίδη. Το πιο βασικό ότι «θεμελιώνεται κυριαρχική επιρροή» της πρώτης ΠΑΕ στη δεύτερη.

Ακόμη, κάτι που αναφέρεται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, υπάρχει «εν προκειμένω πέραν κάθε αμφιβολίας η διαρκής και αδιάλειπτη σχέση τόσο του Ιωάννη Καλπαζίδη όσο και της RFΑ Trading and Consulting Ltd με την οικογένεια Σαββίδη και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Αντίθετα, δεν είναι επιχείρημα η δήλωση του Μπαλτάκου: «Τι ενδιαφέρει τον καθένα τι έκανε ο Καλπαζίδης και που βρήκε τα λεφτά;». Είναι μια απλή θεωρία που ο ΠΑΟΚ υποστήριξε και στην αθλητική δικαιοσύνη, όμως δεν την πίστεψε κανείς.

Επίσης, για να συνεχίσουμε την ανάλυση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας, η οποία είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι αθλητικοί δικαστές θεώρησαν ότι ο ανιψιός του Σαββίδη, ενήργησε ως παρένθετα πρόσωπα της Dimera Ltd μητρικής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ότι λειτουργούσαν καθ’ υπόδειξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να μην ξεχνάμε ότι η σχέση του Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ φαίνεται και από το ομολογιακό δάνειο, όπως ισχυρίστηκε ο Ολυμπιακός, με βάση τα έγγραφα.

Ακόμη, πάντα με βάση τα στοιχεία και με βάση τις αποφάσεις των αθλητικών οργάνων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ταύτιση προσώπων ως μελών των Δ.Σ. της RFA και της VIALAND και πως η πρώτη είχε συναλλαγές κυρίως με εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Σαββίδη. Ακόμη, και στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης επισημαίνεται ότι «προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι η VIALAND Α.Ε., όχι μόνο έχει αποκτήσει δικαιώματα διοίκησης επί της Ξάνθης αλλά είναι συνδεδεμένες εταιρείες.

Σχετικά με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα εξής:

-Ο Καλπαζίδης απέκτησε ομόλογα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η αθλητική δικαιοσύνη θεωρεί ότι δεν προκύπτει πως παραιτήθηκε από το δικαίωμα απόκτησης μετοχών του ΠΑΟΚ.

-Στα στοιχεία του φακέλου καταγράφονται οι δανειακές συμβάσεις των συνδεόμενων εταιριών.

Διαβάστε επίσης

Φταίει ο Σαββίδης, όχι οι δικαστές...

Φταίει ο Σαββίδης, όχι οι δικαστές...

Τόσο απλά είναι πράγματα με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...