Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κάθαρση έχει σφραγίδα Ολυμπιακού!

Η κάθαρση έχει σφραγίδα Ολυμπιακού!
Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 - 13:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μέχρι και οι πέτρες, τα τσιμέντα γελάνε μαζί τους, γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε με την τελεσίδικη καταδίκη των ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την πολυϊδιοκτησία και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα και λάσπη… Άλλωστε, το ξέρουν όλοι, ενώ ο ηγέτης της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για το τεράστιο σκάνδαλο του Ιβάν Σαββίδη αλλά και για τις επιπτώσεις του τόσο, με επίσκεψή του, στο ΔΣ της Superleague, όσο και στη συνάντηση των «4» στο «Μεγάλη Βρετάνια», παρόντος του προέδρου του ΠΑΟΚ και υψηλόβαθμων στελεχών της UEFA, FIFA (Λάκοβιτς, Νίκολα, Χούμπελ)...

Συνεπώς, η κάθαρση, επειδή η σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αλλοίωνε τον ανταγωνισμό έχει χρώμα Ολυμπιακού. Είναι ένα σημαντικό χτύπημα προς όσους θέλουν να λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή, ας το ξεχνάμε, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάγγειλε το σκάνδαλο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από κει και πέρα, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Παράλληλα και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει το δρόμο προς την κανονικότητα, μετά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού σε FIFA, UEFA για το παρασκήνιο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, καταγγελίες που συμπεριλαμβάνουν και ονόματα. Πλέον, κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνωρίζει. Όμως, η μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων» είναι ότι ανέδειξε το πρόβλημα μπροστά στα μάτια όλων των φιλάθλων. Τώρα, όλοι ξέρουν τι γίνεται.

Μόνοι εναντίον όλων ήταν ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πολεμήθηκαν σκληρά, μέχρι και από το κράτος, όμως δικαιώθηκαν. Πλέον, ο κύβος ερρίφθη και απομένει να γίνουν αλλαγές τόσο στην ΕΠΟ όσο και στη διαιτησία, όπου η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός δεν φώναζε, απλά, για να φωνάζει. Είχε και στοιχεία. Αυτό αποδείχθηκε και στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Και τα στοιχεία ήταν ατράνταχτα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορέσουν να απαντήσει και να καταδικαστεί για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Το ίδιο ισχύει και με τις καταγγελίες προς τις FIFA, UEFA, απόδειξη ότι δρομολογήθηκαν αλλαγές ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε και μάχη για να φύγει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πατέρας του Μάκη Γκαγκάτση, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Superleague. Είχε νομικό κώλυμα και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που επέβαλαν την εφαρμογή του.

Διαβάστε επίσης

Με... αέρα κοπανιστό θα πάει ο ΠΑΟΚ στο CAS;

Με... αέρα κοπανιστό θα πάει ο ΠΑΟΚ στο CAS;

Μια ακόμη απόδειξη για την προπαγάνδα. Όσο για την Επιτροπή Δεοντολογίας; Πότε θα παρέμβει για να επιβάλει ποινές σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη για την πολυϊδιοκτησία; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...